SEMANA SANTA DE TARRAGONA 2015 Programa

DEL 27 de marzo al 5 de abril de 2015

Programa de la Semana Santa de TARRAGONA 2015 procesiones recorrido horario

Semana Santa de Tarragona

Del 27 de Marzo al 5 de Abril de 2015


La Semana Santa de Tarragona constituye un hito importantísimo en la vida de la ciudad puesto que sus orígenes modernos cabe situarlos a mediados del siglo XVI. La Semana Santa de Tarragona reúne en pocos días el mayor número de manifestaciones de piedad popular que permiten confirmarla como la mejor de Cataluña, comparable a las más famosas de España, con una participación directa de cerca de 5.000 cofrades o hermanos. Las celebraciones tienen como protagonistas a los vía crucis de las diferentes cofradías - doce en total -, la procesión del Dolor del Miércoles Santo y la procesión del Santo Entierro del Viernes Santo.

La procesión del Santo Entierro es la más representativa y genuina de las manifestaciones de religiosidad popular de la Semana Santa tarraconense. En ella se dan cita solemnidad, tradición y silencio. Tiene lugar al atardecer del Viernes Santo y discurre principalmente por las callejuelas de la Parte Alta de la ciudad. Esta procesión fue declarada Fiesta Patrimonial de Interés Nacional por la Generalitat de Cataluña y también Fiesta de Interés Turístico Nacional a todo el conjunto de la Semana Santa de Tarragona.Programa de la

Semana Santa de Tarragona 2015


DIMARTS 17 DE MARÇ
A les 20.15h. Església de Natzaret. Presentació del programa de la CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, a càrrec de la Sra. SOFIA MATAS DE LA CRUZ, directora del Museu Diocesà de Tarragona.

DIJOUS 19 DE MARÇ
A les 20h. Església gòtica de Sant Llorenç. Presentació del programa del GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ I SANT ISIDRE, a càrrec del Sr. JOAN RAMON SAURA ARANDA, president de la Federació Bancs d’Aliments de Catalunya.

DIVENDRES 20 DE MARÇ
A les 20.30h. Església de Sant Nicolau de Bari (carrer Pau del Protectorat, 36). Presentació del programa de la COFRADÍA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR Y NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA, a càrrec del Sr. JOAN MENCHÓN BES. 

DISSABTE 21 DE MARÇ
A les 18.30h. Refugi 1 del Moll de Costa. Presentació del programa de la GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ, a càrrec de Mn. JOAQUIM FORTUNY VIZCARRO, vicari general de l’Arquebisbat de Tarragona.

A les 19.30h. VIACRUCIS per l’interior de l’església de Sant Pere del Serrallo. En acabar, PROCESSÓ, que recorrerà els principals carrers del barri.
Itinerari: plaça Bisbe Bonet, Trafalgar, Salou, Sant Joan, Sant Pere, Trafalgar i plaça Bisbe Bonet. Hi participaran els Armats del Gremi de Marejants, els passos PRESA DE JESÚS (Confraria), SANT SOPAR i SANT ENTERRAMENT (Marejants), el SANT CRIST de l’església de Sant Pere i la CREU DELS IMPROPERIS de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume de Reus. Seran acompanyats per les bandes de tambors de les confraries del Serrallo.
Organitza: GREMI DE MAREJANTS.

DIUMENGE 22 DE MARÇ
A les 11h. Pels carrers de la Part Alta. TROBADA DE BANDES DE TIMBALS, en commemoració del 25è. Aniversari de la Banda de Timbals de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. Hi participaran la Banda de Timbals i Tarotes de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió; la Banda Unió Musical i tota la resta de bandes de les diferents confraries tarragonines.
Organitza: GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA  PASSIÓ. 

DILLUNS 23 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Agustí. LLIURAMENT DE PREMIS del CONCURS DE PINTURA i inauguració de l’exposició que estarà oberta cada dia fins el 10 d’abril, de 18h. a 20h.

DIMARTS 24 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Miquel del Pla. Presentació del programa de la REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ, a càrrec del l’Excm. i Rvdm. Dr. JAUME PUJOL BALCELLS, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

DIMECRES 25 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Agustí i organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Mare de Déu de la Soledat, CONFERÈNCIA QUARESMAL, a càrrec de Mn. RAMON CORTS BLAY, rector de la Parròquia/Basílica de la Concepció de Barcelona.

DIJOUS 26 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). Presentació del programa de l’ASSOCIACIÓ LA SALLE, a càrrec del Sr. Dr. JOSEP MARIA SABATÉ BOSCH, cronista oficial de Tarragona i de l’AASST.

A les 20.45h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). 5è Festival de Música de Setmana Santa, CONCERTa càrrec de la CORAL VADEVEUS que ens presentarà un recital amb el títol de ‘Al voltant de la Creu’.
Organitza: AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA.

DIVENDRES 27 DE MARÇ
A les 19h. Església de Sant Llorenç. VIACRUCIS per l’interior de l’església. A les 20h. PROCESSÓ pels carrers de la Part Alta.
Itinerari: Arc de Sant Llorenç,  les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, baixada de la  Pescateria, plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria, plaça Peixateries Velles, Mercè, plaça de Sant Antoni, Descalços i església de Sant Llorenç. Hi participaran els Armats de Constantí, els passos LA PIETAT i SANT SEPULCRE, i el SANT CRIST de l’església de Sant Llorenç escortat pels armats del Gremi. Acompanyaran rítmicament els passos les bandes pròpies del Gremi de Pagesos.
Organitza: GREMI DE PAGESOS.

DISSABTE 28 DE MARÇ
A les 11h. Inauguració de la MOSTRA DEL PATRIMONI ARTÍSTIC DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, EN DIFERENTS TEMPLES DE LA CIUTAT, organitzada per l’Agrupació d’Associacions i fins el dissabte 18 d’abril, amb l’horari d’obertura següent: A Sant Agustí, Sant Llorenç, Sant Miquel del Pla i església de Natzaret, de 9 a 13h. i de 16 a 20h.; a l’església de Sant Nicolau de Bari: Diumenge de Rams, de 10.15 a 11.30h. i Dimecres Sant, de 17 a 19h (per concertar altres horaris de visites en aquesta església, truqueu al telèfon 977 229 630).

A les 16h. des de l’església Parroquial de Sant Francesc SOLEMNE VIACRUCIS COMMEMORATIU, que anirà fins a l’ermita de la Salut, presidit pel Sant Crist de Sant Francesc, propietat dels natzarens, en commemoració del 75è. aniversari de la talla i recordant els antics viacrucis que la Reial Germandat de Jesús Natzarè realitzà els anys 1929 i 1930.
Organitza: REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ.

A les 19.30h. Església de Sant Nicolau de Bari (carrer Pau del Protectorat, 36) VIACRUCIS per l’interior de l’església.
Organitza: COFRADÍA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR Y NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA.

DIUMENGE DE RAMS, 29 DE MARÇ
A les 11h. Al carrer de les Coques i organitzada pel Capítol Catedral. Solemne BENEDICCIÓ DE PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel carrer de les Coques i el Pla de la Seu fins a l’interior de la Catedral.

A les 11.30h. A l’altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS, presidida per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol i Balcells. Durant l’Ofertori, la CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA  SOLEDAT lliurarà el ciri pasqual en nom de l’Agrupació d’Associacions.
  
A les 13h. Al saló de plens de l’Ajuntament. Organitzat per l’AJUNTAMENT DE TARRAGONA i l’AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS, PREGÓ DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA 2015, a càrrec del Sr. FRANCESC ROIG QUERALT, director de Càritas Diocesana.

A les 16.30h. Des de la parròquia de Sant Joan sortirà la PROCESSÓ DEL DIUMENGE DE RAMS, amb el pas ENTRADA TRIOMFAL DE JESÚS A JERUSALEM.
Itinerari: plaça de l’església de Sant Joan Baptista,  Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, plaça Corsini, Cañellas, Rambla Nova (tram central), Unió i Mitja Lluna.
Organitza: GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ.

A les 19h. Església de Natzaret. VIACRUCIS pel recinte emmurallat i la Part Alta amb la venerada imatge del SANT CRIST DE LA SANG.
Itinerari: plaça del Rei, Portella, Granada, portal de Sant Antoni, passeig de Sant Antoni, Torroja, interior del Passeig Arqueològic, portal del Roser, plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias i pla de la Seu. A l’interior de la Catedral es fa una breu predicació i els fidels veneren la imatge del Sant Crist mentre canten l’Stabat Mater. En acabar, la imatge és conduïda novament a l’església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere pel pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, la Nau i plaça del Rei.


Organitza: REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG.


DILLUNS SANT, 30 DE MARÇ
A les 10.30h. A la Catedral MISSA CRISMAL, organitzada pel Capítol de la Catedral.

A les 19.30h. A l’ermita de Sant Magí (Portal del Carro), celebració de l’EUCARISTIA.

A les 20.15h. Des de la mateixa ermita, VIACRUCIS PROCESSIONAL per la Part Alta amb el SANT CRIST de l’ermita. Itinerari: Portal del Carro, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Nou del Patriarca, plaça Pescateries Velles, Mercè, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç i Portal del Carro.
Organitzen: ASSOCIACIÓ LA SALLE, REIAL CONGREGACIÓ DEL DESCENDIMENT DE LA CREU i IL·LUSTRE CONFRARIA DE SANT MAGÍ MÀRTIR.

DIMARTS SANT, 31 DE MARÇ  
A les 19h. a l’església de Sant Francesc d’Assís i organitzada per la REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ, missa i VIACRUCIS  a l’interior de l’església.

A les 20h. PROCESSÓ pels carrers de la Part Alta de la ciutat. Hi participen un escamot dels ARMATS de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang; els tres passos EL CIRINEU, JESÚS NATZARÈ i JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES; un grup de penitents amb la creu al coll i el SANT CRIST, acompanyats pel Cor d’Aspirants, Banda de Cornetes i Timbals Infantil, Banda de Cornetes, Gaites i Timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers.

DIMECRES SANT, 1 D’ABRIL
A les 19h. A l’església de Sant Joan Baptista. RÉS DEL ROSARI DEL DOLOR i predicació.

A les 19.45h. Des de la plaça de Sant Joan Baptista PROCESSÓ DEL DOLOR. Hi participen els ARMATS DE TORREDEMBARRA, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: l’ORACIÓ A L’HORT (Associació La Salle), LA FLAGEL·LACIÓ (R. i V. Congregació de la Pma. Sang), ECCE-HOMO (Germandat del Sant Ecce-Homo), EL CIRINEU (Reial Germandat de Jesús Natzarè) i JESÚS DE LA PASSIÓ i SANT CRIST (Germandat de N. P. Jesús de la Passió). Itinerari: Mitja Lluna, Gasometre, Soler, plaça Corsini, Cañellas, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna.
Nota: Durant la processó no es poden estendre les cues de les vestes. Es demana, si es possible, a qui en disposi, l’assistència amb cucurulla penitencial.

Organitza: GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ, amb la col·laboració de les germandats, confraries i congregacions que participen amb llurs misteris.


DIJOUS SANT, 2 D’ABRIL
A les 19h. Des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova, ESMENDADA. Trasllat dels passos del Gremi de Marejants: EL SANT SOPAR i SANT ENTERRAMENT.

Cada associació de Setmana Santa organitza les celebracions de la MISSA DE DIJOUS SANT a les respectives esglésies i parròquies de la ciutat. A Sant Agustí es celebrarà a les 18h. i a la Catedral a les 20h., presidida per l’Arquebisbe.

A les 19h. A l’església de Sant Agustí HORA SANTA.

A les 20h. A l’església de Natzaret i després de l’ofici de Dijous Sant, torns de GUÀRDIA D’HONOR dels Armats de la Sang al Santíssim Sagrament.

A les 21h. A l’església de Sant Pere d’El Serrallo PASSADÍS DE LA LLUM I TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR dels Armats de Gremi de Marejants, davant el Santíssim Sagrament.


DIVENDRES SANT, 3 D’ABRIL
A les 0.15h. VIACRUCIS fins al Santuari del Loreto amb el SANT CRIST de la Germandat del Sant Ecce-Homo. Itinerari: avinguda Maria Cristina (davant de l’edifici de Sanitat), carretera del Cementiri, camí Vell del Llorito fins arribar al Santuari del Loreto. (En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona.)
Organitza: GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO

A les 6h. A la Catedral. SERMÓ DE PASSIÓ, anomenat popularment “de la bufetada”.

A les 6.15h. sortiran de l’església de Natzaret, encapçalats per la CREU DELS PENITENTS, el SANT CRIST DE LA SANG, acompanyat de congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per dirigir-se a la Catedral des d’on a les 6.30h s’iniciarà el VIACRUCIS PROCESIONAL per la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret. Itinerari: pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, pla de Palau, Guitarra, plaça de Sant Joan, baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, plaça de la Font, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.
Organitza: REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG

VIACRUCIS PARROQUIALS: A les 10h, a Sant Joan Baptista, amb la GERMANDAT DE N.P. JESÚS DE LA PASSIÓ i a Sant Pau, amb la REIAL CONGREGACIÓ DEL VENERAT COS DE JESUCRIST EN EL DESCENDIMENT DE LA CREU.
El Museu Bíblic Tarraconense ofereix una jornada de portes obertes d’10 a 13h. (entrada gratuïta).

A les 12h. A la Catedral. ACCIÓ LITÚRGICA DE DIVENDRES SANT.

A les 12.30h. Des de l’ermita de Sant Magí (Portal del Carro): SERMÓ DE LES SET PARAULES, organitzat des del 1957 per l’ASSOCIACIÓ LA SALLE amb la  participació de la CORAL MOS CANTARS.

A les 16.15h. Des de l’església de Natzaret sortiran els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang per iniciar la RECOLLIDA de misteris a la Rambla Nova, carrer Unió, Rambla Vella i Part Alta de la ciutat i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats:
PRIMERA RECOLLIDA: Rambla Nova –sector oest-, carrer Unió i Rambla Vella
A les 16.20h. A la Rambla Nova, coca central del tram Méndez Núñez-Unió, dos passos: CRISTO DEL BUEN AMOR i NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA.

A les 16.30h. A la Rambla Nova, coca central del tram Unió-Canyelles, dos passos: ECCE-HOMO i DESCENDIMENT DE LA CREU. 

A les 16.40h. Al carrer Unió, un pas: JESÚS DE LA PASSIÓ.

A les 16.50h. A la Rambla Vella, tram Sant Agustí-Passeig de les Palmeres: tres passos: l’ORACIÓ DE JESÚS A L’HORT, VETLLEU I PREGUEU i LA PRESA DE JESÚS.
Itinerari de la primera i tercera tandes: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada de misteris) i plaça del Rei.      
                        
SEGONA RECOLLIDA: Part Alta
A les 17.30h. A la plaça de la Pagesia, dos passos: EL SANT SEPULCRE i LA PIETAT.

A les 17.40h. Al pla de la Seu, un pas: LA SOLEDAT.
Itinerari de la segona recollida: les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, Baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

TERCERA RECOLLIDA: Rambla Nova -sectors central i est
A les 18h. a la coca central del tram Sant Agustí-Unió, dos passos: SANT ENTERRAMENT i SANT SOPAR.

A les 18.10h. Tram Adrià-Roger de Llúria, quatre passos: JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES, JESÚS NATZARÈ, EL CIRINEU i RETORN DEL  CALVARI.  


PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

A les 20h. Des de l’església de Natzaret, a la plaça del Rei, sortirà la magna i tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada FESTA PATRIMONIAL D’INTERÈS NACIONAL per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST. Hi participen els Armats de la Sang i les dotze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total).
Itinerari: plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.ORDRE DE LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

1. Cohort Romana. 2. Bandera Negra de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang i matraques. 3.Aspirants del Gremi de Marejants, amb el pas SANT SOPAR. 4. Associació La Salle, amb els passos l’ORACIÓ A L’HORT i VETLLEU I PREGUEU. 5. Confraria de Pescadors, amb el  pas PRESA DE JESÚS. 6.Aspirants de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, amb el pas LA FLAGEL·LACIÓ. 7.Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, amb els passos CRISTO DEL BUEN AMOR i NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA. 8. Germandat del Sant Ecce-Homo, amb el pas ECCE-HOMO. 9. Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, amb el  pas JESÚS DE LA PASSIÓ. 10. Reial Germandat de Jesús Natzarè, amb els passos EL CIRINEU, JESÚS NATZARÉ i JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES. 11. Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb la CREU DELS PENITENTS, i penitents amb improperis amb el pas CRIST DE LA HUMILIACIÓ. 12. SANT CRIST DE LA SANG. 13. Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu, amb el pas DESCENDIMENT DE LA CREU. 14. Gremi de Pagesos, amb el pas LA  PIETAT. 15. Il·lustre Confraria de Sant Magí, màrtir, de Barcelona, amb el  pas RETORN DEL CALVARI. 16. Gremi de Marejants, amb el pas SANT ENTERRAMENT i escorta romana del Gremi. 17. Gremi de Pagesos, amb el pas SANT SEPULCRE i Armats del Gremi. 18. Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat, amb el pas LA SOLEDAT. 19. Bandera Principal de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, amb acompanyants. 20. Excm. i Rvdm. Sr. Arquebisbe de Tarragona, acompanyat dels capitulars. 21. Presidència de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang i president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. 22. Corporació municipal. 23. Autoritats provincials. 24. Banda Unió Musical de Tarragona.  

DISSABTE SANT, 4 D’ABRIL
A les 18.30h. Església de Natzaret. PROCESSÓ DE LA SOLEDAT, organitzada per la CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Hi participa el pas de LA SOLEDAT acompanyat solament per les senyores de la Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, i la Banda Unió Musical de Tarragona. Itinerari: plaça del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu. Després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, surt de la Catedral per retornar a l’església de Natzaret, seguint pel Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, baixada de la  Misericòrdia, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

A les 19h. Carrer Major. Inici de la tradicional cantada de CARAMELLES per tota la ciutat, organitzada pel COR GREGAL.

A les 22h. VETLLA PASQUAL a l’església de Sant Agustí.

A les 22.30h. VETLLA PASQUAL a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada, organitzada pel Capítol de la Catedral. També a la mateixa hora se celebrarà a totes les parròquies de la ciutat l’acte culminant de la Setmana Santa amb l’assistència de les respectives associacions de Setmana Santa.
Després de la Vetlla Pasqual, cantada de CARAMELLES interpretada pel COR GREGAL, a la sala dels canonges de la Catedral. El diumenge al matí actuaran pels carrers del Serrallo.

DIUMENGE DE RESURRECCIÓ, 5 D’ABRIL
A les 11h. OFICI DE PASQUA a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada, organitzada pel Capítol de la Catedral.

DIVENDRES 10 D’ABRIL
A les 20h. Al Centre Tarraconense El Seminari (c/ Sant Pau, 4) V CONFERÈNCIA PASQUAL “Lignum Crucis” a càrrec del Sr. JORGE MANUEL RODRÍGUEZ ALMENAR, president del CES (Centro Español de Sindonologia). En acabar, V CONCERT PASQUAL a càrrec del COR JOVE DELS AMICS DE LA CATEDRAL, dirigit per Anna Mateu.


Organitza: AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA i ORDE EQÜESTRE DEL SANT SEPULCRE DE JERUSALEM. 


Comparte el programa de la Semana Santa de Tarragona 2015 en

Procesión del Santo Entierro

de la

Semana Santa de Tarragona


La processó del Sant Enterrament que comença i acaba a l’Església de Natzaret, fa un ampli recorregut pel casc antic de Tarragona. S’inicia sempre a la Plaça del Rei i passa entre d’altres pel Passeig de Sant Antoni, Portal de Sant Antoni, Plaça Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Plaça de la Seu, Les Coques, Pare Iglesies, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada Misericòrdia, Plaça de la Font, Sant Fructuós,Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, Baixada Peixateria per acabar allà on havia començat, a la Plaça del Rei. A la processó hi participen els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, els penitents i les dotze confraries i associacions que acompanyen els respectius passos: vint en total.


El protocol de la Processó segueix un ordre marcat pel guió i la tradició: cada confraria té la seva posició en la processó i és responsable de dur un o més passos; són els membres de cada confraria qui duen a pes la figura que simbolitza un episodi de la passió i mort de Jesucrist. Molts d’aquests passos van ser destruïts durant la guerra civil espanyola, i es van haver de construir de nou, només alguns com la Jesús de Natzaret.


Més de 3.000 persones col·laboren de manera directa en la Processó popular si comptem tots participants i integrants de les bandes de música.


Orde de la processó del Sant Enterrament


-Cohort Romana: Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de N.S. Jesucrist amb 44 components: Capità Manaies, 1 tocador de trompeta, 6 tocadors de timbals, 2 caps de fila, 30 armats i 4 portants d’atxes.


-Aspirants del Gremi de Marejants amb el Pas “Sant Sopar”, acompanyats de la banda de timbalers del Gremi (secció d’aspirants) Abanderada: Sra. Pilar Sevil i Dasca, acompanyada de les Senyoretes Esther Andreu Sevil i Iraida Belmonte Sevil.


-Associació La Salle: El Col·legi La Salle amb el Pas “L’Oració a l’Hort” acompanyats de la banda de tim-balers de l’Associació. Abanderat: Sr. Josep M. Nosas Brull. Cordonistes: Sra. Rosa M. Nosas Piñol i Sr.Josep M. Nosas Piñol.


-L’Associació d’Antics Alumnes amb el Pas “Vetlleu i Pregueu”, acompanyats de la Banda L’Espiga d’Or, de Barcelona. Abanderat: Sr. Antoni Huber Company. Cordonistes: Srs. Antoni Huber Potau i Victor Aynar Potau.


-Confraria de Pescadors amb el Pas “Presa de Jesús” acompanyats de la seva pròpia banda de timbalers. Bandera Gran portada pel Sr. Hernan Subirachs Videllet acompanyat dels Srs. Josep Pijoan Costa i Josep M. Fortuny Pons.


-Aspirants de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de N.S. Jesucrist amb el Pas “La Flagel·lació”. La Coral Nova Unió, de Vila-seca, tinguè cura de l’acompanyament musical. La bandera fou portada per la Sra. Maria Carmen Arjona Caballero.


-Cofradia del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista amb el Pas “Cristo del Buen Amor”, acompanyats de la seva pròpia banda de cornetes i tambors. Abanderat: Sr. Francesc Ricomà de Castellarnau. Cordonistes: Sres Susana Enamorado Torvisco i Vanesa Enamorado Torvisco.


-Germandat del Sant Ecce Homo amb el Pas “Ecce-Homo”. Acompanyament musical: sac de gemecs i banda de timbals de la pròpia Germandat. Abanderat: Sr. Anton Creu Ferrando. Cordonistes: Sr. Joan Anton Creus Tuebols i Sr.Ricard Creus Tuebols.


-Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, amb el seu Pas “Jesús de la Passió”, acompanyats per la pròpia banda de tambors. Bandera d’Aspirants: Sra. Anna Mateu Morelló, acompanyada de les Sres. Núria Alfaro Mateu i Maika Franqueza Roca. Bandera Principal: Sr Lluís Mestre Oliva. Cordonistes: Srs. Magí Casellas Andreu i Rafael Cabré Villalobos.


-Reial Germandat de Jesús Natzarè amb els Passos: “El Cirineu”, “Jesús Natzarè” i “Jesús és despullat de les seves vestidures”. Acompanyament musical a càrrec del Cor d’Aspirants; de la banda de cornetes, timbals i sacs de gemecs de la pròpia Germandat i de la formació musical SO NAT Ministrers del Camp de Tarragona. Bandera Principal: Sr. Rafael Sanroma Manent. Cordonistes: Srs. Eduard Sanroma López i Xavier Pérez Andreu. Bandera de la Secció de Maries del Calvari: Sra. Marina Bordas Bragado, acompanya-da de les Sres. Núria Martí Rovira i Pietat BeltranCampoy. La Bandera de la Secció d’Aspirants la porta-ren Andreu Ximenis Martorell acompanyat per Maria Ximenis Martorell i Núria Silvestre Ximenis, aspirants de la Germandat.


-Reial i Venerable Congregació de la Puríssima. Sang de N.S. Jesucrist. Els congregants escortaren als Penitents amb improperis, al Pas “Crist dels Penitents” i al “Sant Crist de La Sang”. La Coral Augusta acompanyà amb els seus cants al Sant Crist. Fou portador de la Bandera Principal de la processó l’Ilm. Sr. Albert Vallvé Navarro.


-Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu amb el seu pas “Descendiment de la Creu” acompanyats de la Banda de Cornetas i Tambores de La Floresta. Abanderada: Sra. Carme Borbones Bresco. Cordonistes: Sr. Joaquim Doménech Mazzo i Sr. Ignasi Arbeloa Rigau.


-Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre (Joves) amb el Pas “La Pietat” acompassats per la pròpia banda de tambors. Abanderada: Sra. Conxita Porqueras Musté acompanyada de les seves filles Maria Concepció i Maria Mercé.


-Il·lustre Confraria de Sant Magí, Màrtir, de Barcelona (Maginets) amb el Pas “Retorn del Calvari” Acompanyament musical: Banda de Cornetes i Tambors Verge de la Misericòrdia de Reus. Abanderat: Exm. Sr. Baldiri Ros Prat. Cordonistes: Sr. Antoni Andreu Vives i Sr. Joan Antoni de Nadal Claveria.


-Societat Marítima i Protectora-Gremi de Marejants, amb el Pas “Sant Enterrament” acom-passat per la banda de tambors del Gremi. Abanderat: Honorable Sr. Eduard Rius i Poy acompanyat del Dr. Eugenio Sedano i del Dr. Josep Mercadé.


-Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre amb el Pas “Sant Sepulcre” escortat pels armats del Gremi i acompassat de la própia banda de tambors. Fou abanderat el Sr. Josep Segura Roca i cordonistes els Srs. Àngel Diaz Gallisà i Antonio Cid Pengueroles.


-Senyores de la Congregació de la Santíssima Verge de la Soledat amb el Pas “La Soledat” acompassat per la pròpia banda de tambors. La bandera de la Secció d’Aspirants la portà la Sra. Rosó Teixell Cácharo i la Bandera Principal la Sra. Mercedes Dalmau Masó.Si te ha gustado esta página, compártela en