FESTES DE SANTA TECLA EN TARRAGONA 2017

Del 15 al 24 de Septiembre de 2017

Programa de las Fiestas de Santa Tecla en Tarragona
Programa de las Fiestas de Santa Tecla en Taragona

Aquest any 2017, Santa Tecla està més viva que mai i continua evolucionant i engrandint-se amb nous espais i actes. Txarango i Roba Estesa al carrer Vidal i Barraquer, la Plaça Friki al renovat Mercat Central i el concert familiar Reggae per a Xics dels The Pengins Band als jardins de Saavedra són alguns dels protagonistes que, juntament els actes tradicionals i les propostes d’entitats i de creadors locals ompliran els carrers i les places de Tarragona del 15 al 24 de setembre.

 

Amb l’esperit de conviure festa i descans, enguany es van prendre un seguit d’accions que han permès obrir nous espais de la festa i garantir la convivència, al mateix temps, que es manté l’essència festiva al centre de la ciutat, fàcilment accessible a peu.

 

A conseqüència d’aquestes mesures els grans concerts de la festa major han variat la seva ubicació. El concert de Txarango i Roba Estesa es farà a l’avinguda Vidal i Barraquer el dimecres 20 de setembre a les 22 h i el Parc del Saavedra acollirà el concert familiar dels The Pengins Band el dissabte 16 de setembre a les 18 h. D’altra banda, les activitats musicals nocturnes que estaven organitzades per bars, restaurants i empreses privades a la Part Alta, aquest any no han estat incloses al programa d’actes.

 

El Mercat Central és un espai que es recupera per a Santa Tecla i acollirà activitats, tant a l’interior com a l’exterior. La Plaça Friki s’instal·larà tots els vespres del 15 al 17 de setembre a l’exterior de l’equipament i durant tots els dies de les festes el Mercat acollirà diverses activitats familiars com són els Matins de Nassos, Frikis i Paradistes, els Petits Paradistes i la visita Menja’t el Gegant Modernista.

 

El dissabte 16 de setembre al matí, la cercavila Fes-te la festa aplegarà els gegants d’escoles i entitats, juntament amb tots aquells elaborats de manera artesana, ja sigui a casa o en el taller que organitzen els Chargrossos a primera hora del matí. Recorreran en cercavila la Rambla Nova acompanyats pels elements del Seguici. Davant del Banc d’Espanya, el Grup Sidral amenitzarà la jornada per als més menuts, un grup de referència a la ciutat que enguany celebra el 35è aniversari.

 

Aquest 2017, les entitats del Seguici tarragoní que celebren commemoracions són:

 

Els 40 anys de la represa del Ball de Bastons de Tarragona i per celebrar-ho el organitzen la Mostra de Folklore Viu dedicada a Bastons en dansa, el dia 16 de setembre. La Mulassa i la Mulasseta celebren els 30 i els 15 anys, respectivament.

 


La festa inclou un Vermut Mulasser a l’Antic Escorxador, l’estrena dels nous vestits dels portants de la Mulassa, i la Trobada de Mulasses Petites. Els 7 Pecats Capitals commemoren els seus 15 anys presentant els 7 Pecats Capitals Petits que s’incorporaran al Seguici Petit. D’altres elements també estan de celebració, l’Esbart Dansaire de Tarragona compleix 35 anys de la seva existència, i el Ball de Serrallonga i el So Nat - Grallers de Tarragona en fan 30. Unes efemèrides que confirmen la maduresa i consolidació de la tradició cultural i folklòrica tarragonina.

 

Com no pot ser d’una altra manera, els castells apareixen en tres moments clau, la Diada del Primer Diumenge, la Diada de Santa Tecla i la de la Mercè. A més de les jornades castellers emblemàtiques, aquest any les colles de la ciutat inicien una nova formula de participació a l’Anada a Ofici i a la Professó de Santa Tecla on realitzaran només els pilars d’homenatge i no prendran part en l’acte itinerant.

 

Santa Tecla és una oportunitat per a l’expressió del talent local. Aquest any la programació és aparador de grups i artistes tarragonins. Entre els principals talents, destaca Roba Estesa i Miquel Vilella, la presentació de la pel·lícula El dulce sabor del limón, òpera prima del tarragoní David Aymerich, la presència de les grupacions consolidades de la ciutat com l’orquestra Estelada, Cat Rock i Jordi Català i la Nova Paper de Tornassol i els concerts de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, la Banda Unió Musical, TGN Big Band i la Big Band Folk.

 

El Circ Històric Raluy visitarà Tarragona del 14 al 24 de setembre, concretament al Parc de la Ciutat. La màgia ocuparà durant dues nits el Teatre Metropol, amb l’actuació de Jeff Toussaint, el dia 21 i la màgia amb la tarragonina Melanie, el dia 24. Els humoristes Peyu amb iTime i Luis Piedrahita amb la seva revetlla de monòlegs ens visitaran els dies 19 i 22, respectivament. La Terrasseta als jardins de Saavedra ens portarà entre d’altres a Guille Milkyway el dia 15, la música directa des de Londres de Bad Manners el dia 16, i Guillem Roma ens presentarà el seu nou disc Connexions.


Programa de les Festes de Santa Tecla 2017

Puede descargar el programa de las FIESTAS DE SANTA TECLA 2017 EN TARRAGONA a través del siguiente enlace

Descarga
PROGRAMA SANTA TECLA 2017
Programa Santa Tecla 2017 Tarragona.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.5 MB

Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR