CABALGATA DE REYES DE TARRAGONA 2022

Horario y recorrido de la Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis

5 de enero de 2022

Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis - Horario y recorrido
Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis - Horario y recorrido

Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis 2022

Lliurament de la carta al Patge Reial

Amb l'entrada d'any, començarem a notar la presència de ses Majestats els Reis Mags d'Orient, amb l'arribada dels seus Patges Reials. Els dies 3 i 4 de gener, de 18 a 20 h, recolliran les cartes de tots els nens i nenes al Pati de Jaume I de l'Ajuntament.

 

Què
Activitats familiars, Cultura popular i festes
Quan
04/01/2022 18:00 to 20:00
Programació
Nadal
On
Pati de Jaume I
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l’Home dels Nassos

Cavalcada de Reis

El 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags a Tarragona per portar regals a tots els nens i nenes de la ciutat i, també, als grans. Arriben amb vaixell al barri marítim del Serrallo, i des d'allí, s'hi enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a l'Ajuntament, on reben les claus de la ciutat de mans de l'alcalde  per tal d'accedir a totes les cases de Tarragona i poder deixar els regals.

 

Horaris habituals:

 

A les 18.15 h, Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encenen bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.

Tot seguit, té lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.

Un cop acabat hi ha els focs artificials de benvinguda als Reis, oferts per l’Autoritat Portuària i el trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

A les 18.40 h, es fa el disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

A les 19 h, des de la plaça dels Infants-carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Cap a les 20.30 h, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, el Sr. Pau Ricomà, i el missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i, finalment, el comiat.

Itinerari:

 

L’itinerari reial passarà per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), el carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR