CABALGATA DE REYES DE TARRAGONA 2023

Horario y recorrido de la Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis

5 de enero de 2023

Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis - Horario y recorrido
Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis - Horario y recorrido

Cabalgata de Reyes de Tarragona - Cavalcada de Reis 2023

Lloc: Des del Serrallo fins a la plaça de la Font

Tradicionalment, el 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Tarragona per portar regals a tots els nens i nenes de la ciutat i, també, als grans. Arriben amb vaixell al barri marítim del Serrallo, i des d'allí, s'enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a l'Ajuntament, on reben les claus de la ciutat de mans de l'alcalde  per tal d'accedir a totes les cases de Tarragona i poder deixar els regals a totes les cases de la ciutat.

L’Arribada al Serrallo

 • A les 18.15 h, Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encenen bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.
 • Tot seguit, té lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats des del balcó principal del Teatret del Serrallo.
 • Un cop acabat hi ha els focs artificials de benvinguda als Reis i el trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

La Cavalcada

 • A les 19 h, des del carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant. Itinerari: plaça dels Carros, carrer Apodaca, plaça de la Mitja Lluna, carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

L’Arribada a la plaça de la Font i salutació a la ciutat.

 • Cap a les 20.30 h, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, i el missatge de pau a les nenes i nens dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar i tot seguit començar el repartiment de regals per totes les cases de la ciutat.

 

El Magatzem Reial

Dates i horaris: Del 27 al 30 de desembre. Dies 27, 28 i 29 de 10 a 13.30 h i de 16 a 20 h. Dia 30 de 10 a 13.30 h

Lloc: Refugi 1 del Moll de Costa

Preu: Gratuït, prèvia recollida d’entrades (amb fiança de 2€ amb retorn, un cop s’hagi verificat l’assistència.

Reserves a entrades.tarragona.cat a partir de 15 de desembre a les 11 h

L’Ajuntament de Tarragona i el Port de Tarragona, cedeixen als patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el Refugi número 1 del Moll de Costa per a ús de Magatzem Reial, un espai on els patges preparen i emboliquen tots els regals per poder-los repartir la nit del 5 de gener per tota la ciutat.

El Magatzem Reial està obert del 27 al 30 de desembre i disposa d’un servei de visites guiades a càrrec dels mateixos patges, que, tot i que estan treballant intensament posant a punt les carrosses i preparant els regals, ens expliquen tota mena de detalls de la que serà la nit més màgica. A més, totes les persones que ho volen poden deixar la seva carta a la Bústia Reial. Aquesta visita està especialment adreçada als nens i nenes de 0 a 10 anys. 

 

L'Home dels Nassos

31 de decembre de 2022

Recorregut i horaris:

 • 9.45 h: sortida des de la Casa de la Festa.
 • 10 h: Vall de l’Arrabassada, plaça de les Lletres Catalanes.
 • 10.30 h: El Rellotge del Port
 • 11 h: El Serrallo
 • 11.30 h: Barri del Port, plaça dels Carros.
 • 12 h: Plaça de la Font, salutació a la ciutat des del balcó del Palau Municipal

 

L’Home dels Nassos és un personatge que “té tants nassos com dies té l’any”, i és molt popular i estimat entre els xiquets i xiquetes. És una tradició recollida en diverses poblacions catalanes. Com que el dia 31 de desembre l’any ja només té un dia, l’Home dels Nassos realment podria ser qualsevol persona, però els infants s’imaginaven i s’imaginen que té tres-cents seixanta-cinc nassos.

A Tarragona va ser creat l’any 1968, gràcies a l’impuls de Joan Virgili Basora, i va esdevenir el primer del seu gènere que adoptava la morfologia de capgròs, que posteriorment es popularitzà en d’altres indrets de Catalunya. La construcció de la testa és de l’artista valencià Vicenç Tortosa Biosca.

L’Home dels Nassos recorre diferents carrers i places de la ciutat. Un dels moments més esperats és quan apareix al balcó de l’ajuntament, a la plaça de la Font, i saluda tots els assistents.

Des de l’any 2016 te una cançó dedicada, amb música i lletra de Montse Blay i López i arranjaments de Joan Moliner. Els nens i nenes li canten quan arriba a la plaça de la Font.

Li acompanyaran els alumnes de l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música de Tarragona.

 

Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR