Fiestas de la Puríssima en ONTINYENT

Fiestas de la Puríssima y "El Bou en Corda" en Ontinyent: Programa de las Fiestas de la Puríssima en Ontinyent

del 6 de noviembre al 13 de diciembre de 2015

Programa de las Fiestas de la Puríssima 2015 en Ontinyent

NOVEMBRE 6 DIVENDRES
A les 19:30 hores, en l’Església de Santa María, s’oficiarà la Santa Missa. Al final de la mateixa tindrà lloc la presentació del Programa-Revestisca i Cartell anunciador de les Festes del present any, a càrrec de Dª. NATIVIDAD DOMENECH PASTOR.

NOVEMBRE 7 DISSABTE
A les 18:15 hores, en l’Església de Santa María amb volteig general de campanes i tret de les Salves d’Ordenança, eixirà la Imatge de la Puríssima del seu Real i Pontifícia Capella en
SOLEMNE PROCESSÓ DE LA BAIXADA
que recorrerà els carrers de: Plaça de la Vila, Església, Sant Pere, Trinitat, Plaça de Baix, Plaça Major, Regall i Magdalena, entrant la venerada Imatge per la porta principal del Temple. Mentre ascendeix al seu Tron, es cantarà solemnement L’HIMNE
En l’Església Arciprestal de Santa María, a les 19:00 hores i durant la celebració de la Santa Missa, Benedicció i Imposició de la Medalla de l’Agrupació de Cambreres a la Cambrera Major i Cambreres de la Verge del present any 2015.

NOVEMBRE 14 DISSABTE
A les 8:00 hores Missa Sabatina, a la seua finalització es procedirà a realitzar el sorteig dels portadors de la Puríssima per a la processó del dia 8 de desembre.

A les 11:00 hores del matí en la Plaça de la Coronació, MATINAL INFANTIL I JUVENIL, realitzant diverses activitats, tallers i DANÇÀ.

NOVEMBRE 15 DIUMENGE
A les 9:00 hores, en l’Església de Santa María, s’oficiarà el Sant Sacrifici de la Missa per tots els socis DIFUNTS.
Acabada la Missa, en el Restaurant “Casa Seguí” se celebrarà el desdejuni de Germanor, i a continuació actuació del TALLER DE TEATRE PROJECTE TRÈVOL.

NOVEMBRE 20 DIVENDRES
A les 22:30 hores VIlI Certamen Mariano de Cors en Honor a la Puríssima Concepció en el Centre Parroquial de Santa María.

NOVEMBRE 21 DISSABTE
A les 8:00 hores Missa Sabatina a la qual queden convidades totes aquelles persones que hagen tingut l’honor de ser “Angelets de la Puríssima”. En finalitzar, Benedicció i Imposició de Medalles als Angelets del 2015. La matinal dels Angelets continuarà amb una “xocolatada” en el col·legi La Miraculosa.

A les 18:30 hores, de la vesprada, i des de la Plaça de la Concepció, partirà la comitiva dels Angelets de la Puríssima que recorrerà els carrers de Gomis, Mayans, Plaça Major, Regall, Magdalena fins a Santa María on se celebrarà l’acte de la
PUBLICACIÓ DE FESTES, CANT DELS ANGELETS I PREGÓ,
iniciant-se amb els tradicionals càntics doneu Angelets i a continuació, pronunciarà el Pregó de Festes Dª. PILAR ALBERT GUEROLA
Acabat aquest acte, es cantaran els GOJOS A la VERGE. Interpretats per Sra.
CHARO MARTOS VIDAL.

A les 22:30 hores, se celebrarà la sopa homenatge a la pregonera del 2015 en el Restaurant “El Kazar”.

NOVEMBRE 22 DIUMENGE
A les 11:00 hores del matí, el volteig general de campanes anunciarà el solemne acte de la MISSA DE MALALTS I IMPEDITS i celebració comunitària de la UNCIÓ DE MALALTS, que se celebrarà en l’Església de Santa María a les 11:30 hores.

NOVEMBRE 23 DILLUNS
A les 19:30 hores Conferencia a càrrec de D. FERRAN LLUCH GIRBES. Tema: “La Terra és meua i vosaltres sou hostes en la meua terra” (Lv.25,23). Una visió del medi ambient.

NOVEMBRE 24 DIMARTS
A les 18:00 hores, lliurament de premis del XLIll CERTAMEN LITERARI MARIANO “GASPAR BLAI ALBUIXEC”, als estudiants de PRIMÀRIA, I.S.O., BATXILLER i F.P., en el CENTRE CULTURAL CAIXA ONTINYENT, carrer Gomis, 3.

DIVENDRES 27 DIJOUS
A les 20:00 hores en l’Església de Santa María i com a preparació a les festes, es realitzarà la Celebració Comunitària de la Penitència.

NOVEMBRE 28 DISSABTE
A les 19:30 hores donarà començament el SOLEMNE NOVENARIO EN HONOR DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ DE MARÍA, Patrona Canònica d’Ontinyent, sent el predicador Rnd. D. GONZALO ALBERO ALABORT.
A les 20:00 hores EUCARISTIA pels CONFIRMANDOS I ELS JOVES.

NOVEMBRE 29 DIUMENGE
A les 19:00 hores SOLEMNE NOVENARIO.
A les 19:30 hores EUCARISTIA per les FAMÍLIES.

NOVEMBRE 30 DILLUNS
A les 19:00 hores SOLEMNE NOVENARIO.
A les 19:30 hores EUCARISTIA per les CAMBRERES DE LA VERGE.

DESEMBRE 1 DIMARTS
A les 19:00 hores SOLEMNE NOVENARIO.
A les 19:30 hores EUCARISTIA pels VEÏNS DE LA PARRÒQUIA DE SANT CARLOS.

DESEMBRE 2 DIMECRES
A les 19:00 hores SOLEMNE NOVENARIO.
A les 19:30 hores EUCARISTIA pels VEÏNS DE LA PARRÒQUIA DE SAN JOSÉ.

DESEMBRE 3 DIJOUS
A les 19.00 hores SOLEMNE NOVENARIO.
A les 19:30 hores EUCARISTIA pels VEÏNS DE LA PARRÒQUIA DE SANT RAFAEL.

DESEMBRE 4 DIVENDRES

 • A les 15:30 hores L´EMBOLÀ en la Plaça Major i posterior trasllat dels bous al corral per al seu tancament.
 • A les 19:00 hores SOLEMNE NOVENARIO.
  A les 19:30 hores EUCARISTIA per ELS ANGELETS.
 • A les 22:30 hores en el Teatre Echegaray concert a càrrec del ORFEÓ UNIVERSITARI DE VALÈNCIA.

DESEMBRE 5 DISSABTE

 • A les 8:00 hores Missa Sabatina davant la imatge de la Puríssima.
 • A les 10:00 hores Missa d’Infants i consagració a la Puríssima de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat en l’església de Santa María.
 • A les 10:45 hores ESMORZE INFANTIL en el centre parroquial on cada assistent es proveirà del mateix i s’obsequiarà amb beguda refrescant.
 • A les 11:45 hores acompanyats per la banda de música i un grup de caballistas es dirigiran a l’Ajuntament a fi de rebre les claus de el “corral del bou” per a donar començament a la Festa Popular.
 • A les 15:30 hores, amb el permís de l’autoritat i si el temps no ho impedeix, el tret d’una potent SALVA anunciarà el començament de la tradicional FESTA POPULAR que partirà del camí dels Carros, Cantereria i seguirà pel Pont Vell, Plaça de Baix, Plaça Major i Sant Jaume, per darrere de l’edifici de telefònica, Neus, Magdalena, Roses i Trinitat, efectuant el retorn pel mateix itinerari.
 • A les 19:30 hores SOLEMNE NOVENARIO.
 • A les 20:00 hores EUCARISTIA pels veïns de la PARRÒQUIA DE SANTA MARÍA.

DESEMBRE 6 DIUMENGE

 • A les 10:30 hores del matí eixirà la imatge de la Puríssima des de l’Església Parroquial de Santa María en processó a la Plaça de la Coronació, acompanyada per Cambrera Major i Promoció de les Cambreres del 2015, Angelets i Junta de Festes de la Puríssima.
 • A les 11:00 hores, el tret de salves i volteig general de campanes, anunciaran el començament de la brillant desfilada de la
  “OFRENA DE FLORS A la PURÍSSIMA”
  Participant Entitats Oficials, Religioses, Recreatives, Culturals, Esportives, Moviments Juvenils, Comissions de Festes dels Barris, representació de totes les comparses deMoros i Cristians presidits per la seua Junta de Govern, Llumeners del Crist, Agrupació de Cambreres de la Puríssima, Angelets, Junta de Festes, Cambreres de l’any, Cambrera Major i Autoritats, amb el següent itinerari, Martínez Valls, Av. de Daniel Gil, Plaça de la Concepció, carrers Gomis i Mayans, Plaça Major, carrer de Sant Jaume fins a la Plaça de la Coronació, on es procedirà a l’acte de l’OFRENA. Una vegada allí s’interpretarà el “Cant doneu Angelets” i l’Himne a la Puríssima.
  Al final del mateix, després de deixar un espai prudent de temps, es dispararà una gran TRONADA a càrrec del prestigiós pirotècnic Caballer.
 • A les 16:00 hores donarà començament la tradicional FESTA POPULAR, pel mateix itinerari del dia anterior.

DESEMBRE 7 DILLUNS

 • A les 10:00 hores visita del Angelets a les tres residències de majors d’aquesta ciutat.
 • A les 17:30 hores donarà començament la tradicional Retreta de la Puríssima. Des del pati del Centre Parroquial de Santa María, recorrerà els carrers de Rafael Juan Vidal, Plaça de la Coronació, Sant Antoni, Aurora, Puríssima, Dues de Maig, Sant Josep, Morereta, Tomás Valls, Arquebisbe Segriá, Mayans, Plaça Major, Roses, Trinitat, Sant Pere, Església fins a la Plaça de l’Església. A l’arribada a la Plaça Major tindrà lloc:
 • A les 18:30 hores la presentació de la nova figura TARTUGA D’ONTINYENT i a continuació desfilada de GEGANTS I CABETS.
 • A les 19:30 hores PRIMERES VESPRES SOLEMNES de la INMACULADA CONCEPCIÓN DE MARÍA i a continuació Santa Missa.
 • A les 23:00 hores DANÇÀ que partirà de l’Església de Sant Carlos pel carrer de Mayans fins a la Plaça Major.

DESEMBRE 8 DIMARTS

 • SOLEMNITAT DE LA INMACULADA CONCEPCIÓN DE MARÍA, PATRONA CANÒNICA DE LA CIUTAT D’ONTINYENT
  A les 5 de la matinada, “XXIV RECITAL DE CORS INTERPARROQUIALES” en Honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ.
  Després del toc evocador de la campana de la Puríssima i el tret de les salves d’ordenança, es descobrirà a les 6 la de matinada, la IMATGE DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ amb tota solemnitat, oferint-se a continuació el Sant Sacrifici de la
  “MISSA DE DESCOBRIR”
 • A les 7 del matí, ROSARIO DE L’AURORA que s’ofereix a intenció de tots els fills i veïns d’Ontinyent.
  Acabat el Sant Rosario, ANUNCI DEL DIA DE LA PURÍSSIMA.
 • A les 10:00, i des del campanar de la Vila, la Colla de Campaners d’Ontinyent, interpretarà el REPIQUET DE LA PURÍSSIMA.
 • A les 10:30 del matí des del domicili de la Cambrera Major, les Cambreres de la Verge i la Junta de Festes acompanyats per la banda de música es dirigiran a l’Excm. Ajuntament on s’incorporaran les autoritats i es traslladaran a l’església de Santa María per a assistir, a les 11:00 hores a la SOLEMNE MISSA PONTIFICAL, presidida per l’Excm. i Rvdmo. Sr. D. Manuel Ureña Pastor, Arquebisbe Emèrit de Saragossa i concelebrada per sacerdots fills d’Ontinyent i clergat de la ciutat.
 • A les 12:45 hores, eixirà la comitiva de Cambreres de la Verge, socis, autoritats, banda de música, acompanyant a la Cambrera Major i promoció de Cambreres 2015, de la Arciprestal de Santa María a la Plaça de la Coronació per a assistir a la Tronada en honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ.
 • A les 13:00 hores VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES des de tots els campanars d’Ontinyent en honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ, seguit d’una extraordinària Tronada pel pirotècnic Sr. Total

Compártenos en Facebook