FESTA MAJOR D'HIVERN EN MORA D'EBRE

DEL 15 AL 18 DE ENERO DE 2015

Programa de la Festa Major d'hivern en Mora d'Ebre

Festa Major d'hivern en Mora d'Ebre

Del 15 al 18 de Enero de 2015
Móra d'Ebre celebrarà del 15 al 18 de gener la Festa Major d'hivern, dedicada a Sant Antoni abat. Les activitats, organitzades per la Comissió Municipal de Festes i diferents entitats del municipi, són les següents: 

Dijous 15 de gener

A la Residència Natzaret, obertura de l’exposició “La setmana dels barbuts: Màquines d’afaitar”. Amb màquines d’afaitar de tots els temps de la col·lecció de Francisco Casado. 

20.00 h. A La Llanterna Teatre, inauguració de l’exposició “Fem Memòria: 75è Aniversari de la Batalla de l’Ebre”, organitzada pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). L’exposició restarà oberta els dies 16, 17, 18, 24 i 25 de gener, de 19.30 a 21 hores.

20.30 h. A la Sala d’Exposicions Julio Antonio, inauguració de l’exposició: “Miniatures en fusta”, organitzada per l’Associació Cultural La Riuada. L’exposició restarà oberta els dies 16, 17 i 18 de 19.30 a 21 hores i dies 17 i 18 de 12 a 14 hores.Divendres, 16 de gener


11.00 h. A la plaça de Dalt, tirada de bitlles catalanes a càrrec del Grup de Bitlles del Centre Cultural de Colldejou. 

12.00 h. A la plaça de Dalt, ball de vermut, amb la Xaranga de l’Escola de Música i Dansa de Móra d’Ebre. Es repartirà vermut i patates per a tots els assistents. 

18.00 h. Al passeig del Pont, "L’home més fort de la Ribera: Pagès Edition”. Torna a Móra d’Ebre l’espectacle de força més popular de la comarca, on els participants demostraran les seves habilitats en les diferents proves que hi haurà preparades. Organitza: Physikós Gim. 

Dissabte, 17 de gener


8.30 h. Benedicció de les tradicionals coques i panets de Sant Antoni, que es vendran durant tot el matí. També es vendrà oli de l’Agrària de Móra d’Ebre. 

De 9.30 a 11.00 h. A la plaça de Baix, XII Festa de la Clotxa a Móra d'Ebre. Tothom que vulgui, es podrà preparar la seva clotxa fins a esgotar existències. Preu: 2 €. L’Agrària Sant Antoni Abat de Móra d’Ebre, farà aportació gratuïta de l’oli per la preparació de la clotxa. El número del tiquet de la clotxa permetrà participar, a les 12.15 h, al sorteig de la panera del “Porquet de Sant Antoni”. 

11.30 h. Benedicció dels animals i cercavila de carrosses, cavalls i carruatges, acompanyats per la Banda de l’Escola de Música i Dansa de Móra d’Ebre, amb el recorregut pels carrers: Palla, Nou, Santa Madrona, Bonaire, Comarques Catalanes, Antoni Asens i Barca. 

12.00 h. Homenatge a la pagesia i reconeixement a la tasca de tota una vida en la figura d’una persona del poble. A continuació es farà el sorteig de la panera del “Porquet de Sant Antoni”. Tot seguit, ballada de la jota de Móra d’Ebre, a càrrec dels Amics de la Jota i dels Grallers de Sant Antoni de Móra d’Ebre. 12.30 h. A l’Església Prioral de Sant Joan Baptista, missa major en honor de Sant Antoni abat. 

14.00 h. Al Casal de Jubilats, Festa Gran de Sant Antoni. Serà una trobada de germanor, amb un bon dinar, premis, poemes, parlaments i, per finalitzar, un ball gratuït com a fi de festa. Es faran homenatges a l’Avi de Móra d’Ebre 2014, a les parelles amb més de 50 anys de convivència i als socis amb 85 anys o més. 

17.00 h. Pels carrers de la població, marató grallera, a càrrec dels Pirates de l’Ebre. 18.30 h. Al Camp Municipal d’Esports, gran partit de Futbol de Festa Major: Solters contra casats. És necessària la inscripció prèvia, a les oficines de l’Ajuntament fins al dijous 15 de gener. El preu de l’entrada al partit serà de 3 €, i anirà en benefici del Centre Jeroni de Moragas. 

21.00 h. A La Llanterna Teatre, sopar popular de Sant Antoni. Amenitzarà la vetllada la gran Brigitta Lamoure, amb música a càrrec de Diverty Music. Cadascú s’haurà de portar el sopar i beguda. Cal reservar cadires a les oficines de l’Ajuntament fins al dijous 15 de gener. 

Diumenge, 18 de gener


11.30 h. A la plaça de Dalt, gimcana de jocs de cucanya, amb la companyia Djocs, amb cursa de sacs, estirar la corda, jocs de punteria i d’equilibri, trencar l’olla, etc. Inscripcions el mateix dia a partir de les 11 hores. 

18.00 h. A La Llanterna Teatre Municipal, gran ball de Sant Antoni amb el grup Costa Daurada, organitzat per l’Associació Cultural Intercomarcal Amics del Ball. Preu de l’entrada: 5 €. Hi haurà repartiment de coca de Sant Antoni. 

18.30 h. A la plaça de Dalt, Gaudiu del Foc, amb la Colla de Diables Sheron. Apropa’t a la nostra foguera i coneix la nostra entitat, amb demostració d’encesa de carretilles. Per a joves d’entre 12 i 18 anys. 

---------- Del 15 de gener a l'1 de febrer Ruta Tapa Porca 2015: Ruta de tapes elaborades amb ingredients provinents del porc. Establiments participants: Poliesportiu, La Beerreria, La Creu, Piscolabis, Hostal La Creu, Cafè Comarques, L’Ebre, Avinguda, Sota de Copes, 9 Turú, Free-Man, Deporte, Carusso’s i 7 de Ribera. ----------