FESTA DE L'0LI EN LA FATARELLA

Festa de l'Oli en La Fatarella: Programa completo de actos y actividades de la Festa de l'Oli en La Fatarella

5 y 6 de diciembre de 2015

Festa de l'Oli en La Fatarella 2015
Festa de l'Oli en La Fatarella 2015

Programa de la Festa de l'Oli en La Fatarella

6 y 7 de Diciembre de 2014


Dissabte, 6 de desembre de 2014

La Fira estarà oberta de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h.

10:00 h Activitat amb aus rapinyaires
Lloc: Camp de futbol
Activitat d’educació ambiental amb aus rapinyaires, a càrrec de Bionatur Falcons. 
Durant l’espectacle hi haurà una degustació de “jabalí” a la brasa, a càrrec de la Colla del Jabalí “Los Tossalets”.

11.00 h Concurs de llançament de pinyols d’oliva
Inscripcions a la carpa de Rius d’Or.
El premi consistirà en una ampolla d’oli commemorativa Rius d’Or.

A les 11:30 h Taller: L’oli d’oliva al món de la cosmètica natural
Lloc: Sala de Vídeo (Casal de la Vila)
A càrrec de l’empresa Fitomims, aprendrem a extreure els principals actius de les plantes mediterrànies macerant-les amb oli, coneixerem les sorprenents similituds entre l'oli d'oliva i la nostra pell, i utilitzarem olis macerats per tal que cadascú es faci la seva pròpia crema 100% natural. El taller té dos parts:
11:30 – 12:30 h. Part teòrica. 
12:30 a 13:00 h. i de 13:00 a 13:30 h. Dues sessions pràctiques d’elaboració de cremes, amb un cost de 10 euros/persona. Recomanable fer inscripció prèvia a l’Ajuntament (T. 977413609 / 977413518). 

17:00 h Jornada Tècnica Agrícola 
Lloc: Sala de Ball (Casal de la Vila)
- Benvinguda i presentació de la jornada tècnica, a càrrec del Sr. Jesús Ruana Suñé, Alcalde de l’Ajuntament de la Fatarella.
- Experiències de diversificació agroalimèntaria: 
o Productes de qualitat alternatius al vi a la Terra Alta, a càrrec del Sr. Josep Bosch Llovet, enòleg del Celler Cal Menescal, sl de Bot.
o Les Garrigues i el cultiu de l’oli i el safrà, a càrrec del Sr. Enric Dalmau Carré, President de la Cooperativa d'Oli de Cervià de les Garrigues i del Sr. Manuel F. Ramírez Martín, President de la Cooperativa del Safrà de les Garrigues.
- Presentació de la Denominació d'Origen Protegida Baix Ebre – Montsià, a càrrec de Jaume Roé, president de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià.
- Futur comercial de l’oli amb Denominació d’Origen i cloenda, a càrrec del President del Consell Regulador DOP Oli de Terra Alta, Sr. Ramon Zacaries Llop Ruana.


17:00 h Taller de postals de Nadal
Lloc: Sala de Vídeo (Casal de la Vila)
Taller on els xiquets/es podran crear una original i creativa postal de Nadal amb diferents materials, a càrrec de Quiràlia. Educació, cultura, lleure. Duració del taller: 30 minuts. L’entrada es farà per grups i ordre d’arribada.

19:00 h Recepció dels convidats a l’Ajuntament i, seguidament, visita de les autoritats acompanyats del Sr. Pere Panisello Chavarria, vicepresident i representant territorial de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, als estands de la Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals de la 16a Festa de l’Oli.
Lloc: Plaça Major

20:00 h Inauguració de la 16a Festa de l’Oli i Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals a càrrec del Sr. Pere Panisello Chavarria.
Lloc: Sala de Ball (Casal de la Vila)
Tot seguit, lliurament dels Premis “Terraltí 2014” de la DOP Oli de Terra Alta entre les almàsseres i envasadores-comercialitzadores inscrites a la DOP Oli de Terra Alta: Premi a “l’Oli Premium”, Premi a “l’Oli més Equilibrat”, Premi a “l’Oli més Afruitat".

 

01:00 h Concert solidari
Lloc: Sala de Ball (Casal de la Vila)
Actuació de La Banda del Coche Rojo. I, després, festa disco. El preu de l’entrada és 5 euros i anirà íntegrament destinada a l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC). Hi haurà servei de bar.Diumenge, 7 de desembre de 2014


MOSTRA DE PRODUCTES ARTESANALS I TRADICIONALS
La Fira estarà oberta de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h

CONCURS DE FOTOGRAFIA VIA FACEBOOK
Durant tot el matí, a l’estand de la DOP Oli de Terra Alta s’exposarà la fotografia guanyadora del “Concurs de fotografies via facebook” que organitza la Denominació amb el Departament de Joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta.

SORTEIG DEL “JOC DE L’OLI”
Fins les 13:00 h, tots els nens de 5 a 12 anys podran participar en el Sorteig del “Joc de l’Oli”. Només cal que passeu per l’estand de la DOP Oli de Terra Alta i pinteu un dibuix relacionat amb la temàtica de la fira. 

SORTEIG “EL TEU PES EN OLI”
Fins les 13:00 h, concurseu en el sorteig “El teu pes en oli”, organitzat per l’Ajuntament i la DOP Oli de Terra Alta. Només cal que passeu per l’estand de la DOP Oli de Terra Alta i ompliu una butlleta. El premi és el vostre pes en oli. 

EXPOSICIÓ
De 11:00 a 13:00 h, al Casal de la Vila, a la sala de l’antiga biblioteca, obertura de l’exposició “Terra Cremada. Tragèdia, solidaritat i record”, organitzada en commemoració del 20è aniversari de l’incendi de Nonasp de 1994.

ESTANDS CONVIDATS
La Denominació d’Origen convidada aquest any a participar a la fira és la DOP Baix Ebre – Montsià.

El poble convidat d’aquesta edició és Cervià de les Garrigues, amb l’oli i el safrà com a productes. Serà present a la Fira amb un estand.MARXA BTT
Sortida a les 09:00 h de davant del Casal de la Vila.
Distància: 30 Km
Desnivell: 600 m
Inscripció gratuïta 
Organitza: Club Ciclista Pinyó Fixo.
Més informació via WhatsApp al telèfon 656480849 i al web www.pinyofixo.com.

A partir de les 9:30 h Esmorzar popular i degustació de l’oli nou. L’esmorzar consistirà en la tradicional “clotxa” (pa de pagès, tomàquets, arengada i botifarra), olives negres i coca d’avellana de la Fatarella. El preu de la clotxa és de 5 euros (inclou 1€ de donatiu per la Marató de TV3 2014 - Malalties del cor). Venda de tiquets a les taquilles del Casal.

09:30 h Demostració d’elaboració d’allioli. Tots els participants rebran una ampolla d’oli i un pot d’olives com a obsequi.
Lloc: Espai de l’Oli
Recomanable fer inscripció prèvia a l’Ajuntament (T. 977413609 / 977413518) o el mateix dia a l’estand de l’Ajuntament – Punt d’informació

Durant el matí, per l’espai firal, actuació del grup de percussió Tokatú. 

11.00 h Concurs de llançament de pinyols d’oliva
Inscripcions a la carpa de Rius d’Or.
El premi consistirà en una ampolla d’oli commemorativa Rius d’Or.

11:00 h Visita de l’Amic de l’Oli 2014. En finalitzar els parlaments hi haurà una visita pels estands de la Mostra de Productes.

11:00 h – 13:00 h Taller artesanal per a nens i nenes. Taller de creació d’un petit quadre collage realitzat amb fang de colors amb el motiu d’una olivera, a càrrec d’Isabel D. Bartoll, Fang i Foc.

12:00 h – 14:00 h Jornada de portes obertes al molí d’oli de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre SCCL.

12:00 h Visita guiada pels molins d’oli antic i modern, en la qual es visitarà el molí d’oli antic de ca Ramonet i el molí d’oli modern de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre, sccl. També es farà una passejada pel nucli antic de la Fatarella. 
Lloc de sortida: estand de l’Ajuntament – Punt d’informació (Inscripcions prèvies al mateix estand)

13:00 h Actuació de l’Agrupació Instrumental de l’Escola Municipal de Música de la Fatarella. 
Lloc: Sala de Ball (Casal de la Vila)

13:00 h Entrega de premis, a càrrec de l’Amic de l’Oli 2014.
Lloc: Estand de la DOP Oli de Terra Alta.
-Sorteig “El teu pes en oli”:
-Concurs de fotografies via facebook
-Sorteig d”El Joc de l’Oli”
-Xec amb la recaptació del concert solidari en benefici d’AFANOC

16:00 h Fes-te gran!. Jocs gegants al carrer.
Lloc: Av. Catalunya.
“Fes-te gran!”, a càrrec de Quiràlia. Educació, cultura, lleure, és un espai de jocs en format gegant i únics on grans i petits podran compartir, gaudir, aprendre i jugar junts. 

16:30 h Visita guiada per la Ruta dels Perxes, en la qual es visitarà el molí d’oli antic de ca Ramonet i es farà una passejada pel nucli antic de la Fatarella. 
Lloc de sortida: estand de l’Ajuntament – Punt d’informació (Inscripcions prèvies al mateix estand)

19:30 h Concert teatralitzat Los fets de 1714, a càrrec de l’Orfeó Reusenc. Preu de l’entrada: 5 euros.
Lloc: Sala de Ball (Casal de la Vila)

L’espectacle es basa en textos històrics i novel•les d’autor, amb històries, llegendes i rondalles que parlen sobre els fets o ocorreguts des de la mort de Carles II, l’any 1700, el qual va morir sense descendència, fet que va desencadenar la Guerra de Successió, fins a la desfeta del setge de Barcelona, l’Onze de Setembre de 1714 . Cançons amb personatges anònims, cavallers, pagesos, maulets i reis que desfilaran per l’escena representant tant a herois com a traïdors, aliats o enemics que s’han retingut en la memòria històrica col•lectiva.