FIESTAS DE PRIMAVERA EN L'HOSPITALET DE LLOBREGAT 2023

del 20 al 23 de abril de 2023

Festes de Primavera a L'Hospitalet de Llobregat
Festes de Primavera a L'Hospitalet de Llobregat

PROGRAMA DE LAS FIESTAS DE PRIMAVERA EN L'HOSPITALET DE LLOBREGAT 2023

No hi ha Festa Major sense representació dels elements de la cultura popular. Activitats com el Fabulari, la Trobada de Gegants, la jornada castellera o el Correfoc han anat prenen força als llarg dels anys. Diables, tabalers i dracs són elements tradicionals de les Festes de Primavera.

 

Al programa de les Festes de Primavera podem trobar diverses manifestacions d’aquests elements de la cultura popular, com l’Exhibició de les colles i la imatgeria de la ciutat, dijous 25 d’abril, a les 20.30 hores, amb la participació de grallers, gegants, capgrossos, esbarts dansaires, sardanistes, castellers, trabucaires, diables i bestiari amb la música interpretada per la Banda Provençana.

 

El Fabulari, que té lloc el dissabte 27 d’abril, a les 17 hores,  fa sortir al carrer dracs, gegants i tot tipus de bestiari. Una cavalcada mitològica que sortirà de la plaça de l’Ajuntament per recórrer els carrers del Centre. L’Harmonia és el punt d’inici de la Galejada trabucaire (10 h). Trabucaires de tot Catalunya despertaran els més dormilegues amb l’espetec dels trabucs.

 

Diumenge, 28 d’abril, se celebra la Trobada de gegants (concentració i plantada a l’avinguda a la plaça de l’Ajuntament a les 9.30 hores), per iniciar una passejada, a les 11 hores, per l’avinguda d’Isabel la Catòlica, el carrer de Barcelona, la rambla de Just Oliveras i el carrer Major;  a la plaça de l’Ajuntament faran el ball final (11.45 h). A les 12.15 hores la Colla Jove fa d’amfitriona a Vailets de l’Empordà i Castellers de Sant Adrià, a la Jornada Castellera de la plaça de l’Ajuntament.

 

A les 20.30 hores comença la Nit de Foc on, acompanyades del so dels tabals, les colles de diables ompliran els carrers d’espurnes de foc, per conduir a l’Esclat final i focs artificials, a les 22.15 hores.