CARNAVAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

del 12 al 20 de febrero de 2015

Programa del Carnaval de Vilafranca del Penedès 2015

Carnaval de Vilafranca del Penedès

Del 12 al 20 de Febrero de 2015


Arribada del Rei, ruta de bars i Ball de Gala 


Sa majestat el Rei Carnestoltes XIIè i I deVilafranca arribarà Dijous Gras, dia 12 de febrer, a les 19 h a la Plaça de Lluís Via i amb la seva Cort recorrerà els carrers del centre en direcció a l'Ajuntament, des d'on el Rei Carnestoltes oferirà el pregó que donarà el tret de sortida oficial a les festes de Carnaval. Després del pregó hi haurà la tradicional botifarrada d'ou. 


El mateix dijous la Moderna acollirà a partir de les 22,30h la 3a edició del CurtNaval, el concurs de curtmetratges del Carnaval. 


Divendres 13 de febrer, a les 20,30h hi haurà l'Escorreguda de Bars i el sopar de Carnaval. 


A partir de les 24h el Teatre Cal Bolet acollirà el Ball de Gala del Carnaval, amb premis per a les millors disfresses i moltes sorpreses. L'entrada al ball és gratuïta per a totes les persones que vénen disfressades de cos sencer. Matinades al Mercat i Carnaval Infantil 


Dissabte 14 de febrer, a les 12 h, el Rei i la seva Cort aniran de mercat amb la Banda de l'EMM M. Dolors Calvet. Després hi haurà concert vermut a la Plaça de Santa Maria. 

I dissabte de Carnaval a la tarda, Carnaval Infantil organitzat pel GEP, el MIV i l'Agrupament Escolta. 

Carnaval Xic i Maridatge de vins, truites i jazz 


Diumenge 15 de febrer, l'Escorxador acollirà a partir de les 12h el Carnaval Xic organitzat per l'AMPA de les Llars Municipals d'Infants. 


El VINSEUM, l'Acadèmia de Tastavins i la Comissió de Carnaval han sumat esforços per organitzar una maridatge de vins, truites i jazz que tindrà lloc diumenge 15 a les 19 h, al pati de VINSEUM. 

Vetlla i enterrament 


Dimarts 17 de febrer s'instal·larà la Capella Ardent de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a la Plaça de la Vila. En el transcurs de la vetlla, es farà un taller de sardines pels infants i actuarà el grup de Ministrers de l'EMM M. Dolors Calvet. 


Dimecres de Cendra, dia 18 de febrer, a partir de les 18h a la Plaça de la Vila es farà la darrera vetlla i a les 19 h sortirà el seguici fúnebre en direcció al Parc Tívoli. 

Rua de carrosses i comparses 


Els actes del Carnaval de Vilafranca es tancaran divendres 20 de febrer amb la rua de carrosses i comparses que sortirà a les 21,30h de la carretera de Tarragona i que comptarà amb la participació de 25 carrosses i 10 comparses. En acabar la rua, es farà l'entrega de premis a les tres millors carrosses i comparses.