FESTA MAJOR DE SANTA COLOMA DE GRAMANET 2021

del 3 al 6 de septiembre de 2021

Programa de la Festa Major de Santa Coloma de Gramanet: consulte todos los actos y actividades, conciertos, cercavila, fuegos artificiales y mucho más...

Festa Major de Santa Coloma de Gramanet
Festa Major de Santa Coloma de Gramanet

Després de la suspensió de l’any passat a causa de la pandèmia, enguany Santa Coloma es retroba amb la Festa Major d’Estiu i ho fa amb totes les garanties sanitàries per a la ciutadania. La Festa arrencarà el divendres 3 de setembre amb un acte inaugural als jardins de la Torre Balldovina que inclourà el pregó a càrrec de les jugadores de petanca, María José Díaz i Alba Coll.


D’altres esdeveniments com la fira d’atraccions de Can Zam i el Corretapa del cap de setmana, així com les exposicions a Can Sisteré i al Museu Torre Balldovina es mantenen en el programa de Festa Major, amb versions adaptades a les circumstàncies sanitàries que malauradament ens toca viure, però que no han impedit l’organització d’una nova edició de la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma de Gramenet en la qual els diferents equips municipals, els cossos policials, els serveis sanitaris, la vigilància privada i els Punts Lila de prevenció i atenció a les violències sexistes estaran a disposició de la ciutadania.Santa Coloma de Gramenet es prepara per viure del 3 al 6 de setembre una nova Festa Major d’Estiu molt diferent de les anteriors, planificada per garantir la protecció de la salut de les persones. Aquest objectiu no farà menys gaudible la Festa, que ens presenta un munt de propostes atractives  per a tots els gustos amb una descentralització de les ubicacions. Una dotzena d’escenaris repartits pels sis districtes faran que la Festa Major arribi més que mai a tots els racons de la ciutat.

Per a l’estricte compliment de les normatives Covid-19 vigents, hi haurà control d’aforament a les activitats i reserva prèvia per accedir-hi. És imprescindible reservar les invitacions per assistir als actes de la festa a la nova plataforma municipal Grameticket. Aquest servei online possibilita la reserva gratuïta de localitats en el context actual de pandèmia.

Programació familiar i descentralitzada

La programació ofereix una seixantena d’activitats -amb una forta aposta pel talent local-, la meitat de les quals aniran adreçades a les famílies, amb espectacles d’arts escèniques i musicals aplegats en el cicle SÚPER UAU!.

Com a preludi de la Festa Major, ens retrobarem amb els Gegants Vells de Santa Coloma, la Coloma i el Silvestre, després d’un procés de canvi i de renovació en el seu aspecte el dijous 2 de setembre (21h) als jardins del Museu Torre Balldovina.

El divendres 3 (20h) es farà l’acte inaugural de la Festa Major als mateixos jardins del Museu amb la participació de les  entitats de tradicions populars catalanes de la ciutat. Aquest primer acte inclourà el pregó a càrrec de María José Díaz i Alba Coll, jugadores colomenques de petanca referents a escala internacional. Es podrà seguir en streaming pel canal de YouTube, Ikonograma.

S’iniciarà així una primera nit de Festa Major amb un monòleg del veterà actor Joan Pera a l’espai de l’Escola Miguel Unamuno (22h), la Màgia en Família de Gerard Borrell a l’espai de l’Escola Wagner (22h), i les actuacions musicals de Judit Neddermann amb el joven talent local Guille Ogayar (Espai de l’Escola Fray Luis de León, 21:30h); l’artista colomenca Queralt Lahoz acompanyada d’Ana Brenes (Parc del Motrocròs, 21:30h); i el Petit de Cal Eril (Jardins de Can Roig i Torres, 23h).  El concert de Karma Heliocéntrico Beat BlackØwl a l’espai de l’Escola Jaume Salvatella (21:30h), el Santako Sound amb la banda de la ciutat els COLOMA al CRJ Mas Fonollar (22:00h) i el cinema a la fresca amb Los Goonies a la Plaça del Barri Llatí (22h) completen el programa de la primera jornada.

Una de les novetats, el Violeta Festival amb La CIBA

El dissabte 4, el programa s’inicia amb una de les novetats de la Festa Major d’Estiu 2021, el festival infantil i familiar coeducatiu organitzat per La CIBA, Violeta Festival, a partir de les 10h i al llarg de tot el dia, a l’espai de l’Escola Fray Luis de León amb les actuacions musicals de Konkordia, un grup format per 7 veus de dones artistes i colomenques, i la cantant, guitarrista i compositora Maria La Blanco.

El cicle d’espectacles familars SÚPER UAU! serà protagonista a les escoles Miguel de Unamuno i Wagner, a la Plaça del Barri Llatí, i als jardins Can Roig i Torres amb doble sessió a les 11 i 19h. Els Castellers de Santa Coloma a la plaça Pau Casals (10h), vermut i gralles a la Torre Balldovina (12h), la festa esportiva i musical Santako Yard (a partir de les 11h) a l’espai de l’Escola Jaume Salvatella seran d’altres actes destacats de la jornada matinal.

La XXVI Trobada de gegants a la plaça de Pau Casals (19h) amb el 40è aniversari de la Colla de Gegants i Capgrossos, el hip hop d’Embrió Fest al Mas Fonollar (18h) i l’Esbart Dansaire Maragall al Teatre Sagarra (19h), seran el preludi d’una Nit de Focs i Tradicions a la Plaça de Pau Casals amb Retumbatú, els Trabucaires de Santa Coloma i la Colla Vella de Diables, a partir de les 21h.

Els DJ’s de Los 40 On Tour al parc del Motocròs (22h), la Nit del Folk als Jardins de Can Roig i Torres (22h), el Gran Cabaret a l’Escola Wagner (22h) i l’Orquestra Aquarium a l’Escola Miguel de Unamuno (22:30h), destaquen a la nit de dissabte, en la que Pirates Rumbversions protagonitzaran un concert itinerant des de les 21h, i el cinema a la fresca ens portarà “Regreso al futuro” a la Plaça del Barri Llatí (22h).

Un SINTONITZZA diferent

El festival de música independent FISC-SINTONITZZA, amb un nou format de caràcter diürn, obrirà el diumenge 5 de Festa Major a l’Escola Jaume Salvatella (11h) amb Guadalupe Plata acompanyats per Mike Edison com actuació destacada al llarg de tot el dia.

Els Coloristes a la plaça Joan Manent (11h), la colla castellera Laietans de Gramenet a la plaça Pau Casals (11h), Lali BeGood a l’Escola Fray Luis de León (12h), la Cobla Rosaleda a l’Escola Miguel de Unamuno (12h), i els diversos espectacles de SÚPER UAU! a Can Roig i Torres, barri Llatí i parc del Motocròs conformen l’oferta de les primeres hores de festa d’aquest diumenge 5.

La mítica banda barcelonina dels anys seixanta, Los Sírex, arriba a Santa Coloma aquesta Festa Major per demostrar, que el bon rock i la bona música no tenen edat. Actuaran a l’Escola Fray Luis de León (19h).

El Mag Lari al Teatre Sagarra (19h) serà l'únic espectacle de pagament de la Festa –amb les entrades a la venda a la plataforma Koobin-. Un espectacle de foc estàtic a càrrec de la Colla Jove de Dimonis a la Plaça de Pau Casals (20h) encetarà una nit de diumenge amb havaneres a Miguel de Unamuno (22h), la proposta musical de Maruja Limón i Las Migas a Fray Luis de León (21:30h), Daniel Felices, Laura Lázaro i Plaga N.11 al Mas Fonollar (21h i 23h) i l’espectacle de llum i so de l’artista audiovisual Franc Aleu, a La nit de la Salzereda (22h) al nou passeig de la Salzereda. De Vuelta i El Lere participaran al concert itinerant a partir de les 21h.

Castell de focs artificials per tancar la Festa Major

Dilluns 6 de setembre la Festa Major 2021 es tancarà amb doble ració dels espectacles familiars SÚPER UAU! (11 i 19h) a Miguel de Unamuno, Wagner, Plaça del barri Llatí, CRJ Mas Fonollar i jardins de la Torre Balldovina.

A la tarda tindrem concert de la Banda de Música a l’Escola Fray Luis de León (19h), sardanes amb la Cobla Bisbal Jove als jardins de Can Roig i Torres (19h), i a la nit el Castell de focs artificials no faltarà a la seva cita amb un espectacle pirotècnic que es podrà gaudir des de qualsevol racó de la ciutat (22:30h).

El concert de tancament de Festa Major d’enguany anirà a càrrec d’ABBA The New Experience, grup tribut a la mítica banda sueca, al Parc del Motocròs (23h).

Hi haurà Fira d’Atraccions i Corretapa

D’altres esdeveniments com la fira d’atraccions de Can Zam i el Corretapa del cap de setmana, així com les exposicions a Can Sisteré i al Museu Torre Balldovina es mantenen en el programa de Festa Major, amb versions adaptades a les circumstàncies sanitàries que malauradament ens toca viure, però que no han impedit l’organització d’una nova edició de la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma de Gramenet en la qual els diferents equips municipals, els cossos policials, els serveis sanitaris, la vigilància privada i els Punts Lila de prevenció i atenció a les violències sexistes estaran a disposició de la ciutadania.

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR DE SANTA COLOMA DE GRAMANET 2021

Dijous, 2 de setembre

RETORN DELS GEGANTS VELLS

21:00

J. TORRE BALLDOVINA

Divendres, 3 de setembre

REPIC DE FESTA MAJOR

19:00

ESGLÉSIA MAJOR

ACTE INAUGURAL FESTA MAJOR D'ESTIU 2021

19:30

J. TORRE BALLDOVINA

JOAN PERA

22:00

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

JUDIT NEDDERMANN + GUILLE OGAYAR

22:00

ESPAI FRAY LUIS DE LEÓN

NIT DE MÀGIA AMB GERARD BORRELL

22:00

ESPAI WAGNER

BLACKØWL + KARMA HELIOCÉNTRICO BEAT

22:00

ESPAI SALVATELLA

QUERALT LAHOZ + ANA BRENES

22:00

PARC DEL MOTOCRÒS

CINEMA A LA FRESCA – LOS GOONIES

22:00

PLAÇA DEL BARRI LLATÍ

SANTAKO SOUND – CORTOCIRCUIT 2.0

22:00

MAS FONOLLAR

EL PETIT DE CAL ERIL

23:00

J. CAN ROIG I TORRES

Dissabte, 4 de setembre

VIOLETA FESTIVAL

TOT EL DIA

ESPAI FRAY LUIS DE LEÓN

SÚPER UAU – PROFESSOR STEVEN

11.00 I 19:00

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

SÚPER UAU – SABANNI

11:00 I 19:00

ESPAI WAGNER

SANTAKO YARD

TOT EL DIA

ESPAI SALVATELLA

SÚPER UAU – CARRETADA DE CONTES

11.00 I 19:00

PLAÇA DEL BARRI LLATÍ

GINKANA I CONCERT INFANTIL

TOT EL MATÍ

PARC DEL MOTOCRÒS

SÚPER UAU – VERS PER ON

11:00 I 19:00

J. CAN ROIG I TORRES

VOLS JUGAR UNA ESTONA AMB ELS CASTELLERS?

10:00

PLAÇA PAU CASALS

TOC DE VERMUT I BALL DE GRALLES

12:00

J. TORRE BALLDOVINA

EXPOSICIÓ “UNA REALITAT DIBUIXADA”

13:00

CAN SISTERÉ

EMBRIÓ FEST

18:00

MAS FONOLLAR

KARAOKE AMB LA GENT GRAN

18:00

AUDITORI

XXVI TROBADA DE GEGANTS

19:00

PLAÇA PAU CASALS

TACÓN Y BORDÓN ESCUELA DE DANZA

19:00

ESPAI SAGARRA

ESBART DANSAIRE MARAGALL - LÍNIA I LLUM

19:00

TEATRE SAGARRA

EXPOSICIÓ “SANTA COLOMA DESAPAREGUDA”

20:00

MUSEU TORRE BALLDOVINA

ESPECTACLE MUSICAL “KUMENGUE”

20:45 I 21:00

J. TORRE BALLDOVINA I P. PAU CASALS

TROBADA DE TRABUCAIRES

21:00

JARDINS DE TORRE BALLDOVINA

PIRATES RUMBVERSIONS

21:00

CONCERT ITINERANT

EL GRAN CABARET

22:00

ESPAI WAGNER

CINEMA A LA FRESCA – REGRESO AL FUTURO

22:00

PLAÇA DEL BARRI LLATÍ

SE’N FA UNA + AMEBA

22:00

J. CAN ROIG I TORRES

LOS 40 ON TOUR

22:00

PARC DEL MOTOCRÒS

ORQUESTRA AQUARIUM

22:30

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

Diumenge, 5 de setembre

SÚPER UAU – MÈTRE

11:00 I 19:00

ESPAI WAGNER

FISC – SINTONITZZA

TOT EL DIA

ESPAI SALVATELLA

SÚPER UAU – CARMAN

11:00 I 19:00

PARC DEL MOTOCRÒS

ELS COLORISTES AMB LA FESTA MAJOR

11:00

PLAÇA DE JOAN MANENT

CONCERT DE COBLA AMB LA NOVA VALLÈS

12:00

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

SÚPER UAU – MR. ALRET

11:00 I 19:00

PLAÇA DEL BARRI LLATÍ

OMPLIM LA PLAÇA DE CASTELLS

11:00

PLAÇA PAU CASALS

SÚPER UAU - MIRA’T

11:00 I 19:00

J. CAN ROIG I TORRES

TEATRE MÒBIL

11:00 I 19:00

MAS FONOLLAR

COMPAÑÍA FLAMENCA SENSACIONES

12:00

ESPAI SAGARRA

EXPOSICIÓ “HOMENATGE A W. EUGENE SMITH”

13:00

CAN SISTERÉ – SALA 2

CONCERT DE JOTAS

19:00

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

LOS SÍREX

19:00

ESPAI FRAY LUIS DE LEÓN

ESCUELA DE DANZAS YOLANDA VALERO

19:00

ESPAI SAGARRA

UNA NIT AMB EL MAG LARI

19:00

TEATRE SAGARRA

CORREFOC INFANTIL

20:00

PLAÇA DE PAU CASALS

DE VUELTA + EL LERE

21:00

 

CONCERT ITINERANT

LA NIT DE LA SALZEREDA

22:00 PS. DE LA SALZEREDA

HAVANERES AMB LA BARCAROLA

22:00

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

MARUJA LIMÓN + LAS MIGAS

21:30

ESPAI FRAY LUIS DE LEÓN

LAURA LÁZARO + DANIEL FELICES 

21:00

MAS FONOLLAR

LA PLAGA N11 23:00 MAS FONOLLAR

 

Dilluns, 6 de setembre

SÚPER UAU – SAFARI

11:00 I 19:00

ESPAI MIGUEL DE UNAMUNO

UAU – LES VACANCES DE MADAMME ROULOTTE

11:00 I 19:00

ESPAI WAGNER

SÚPER UAU – OTROS AIRES

11:00 I 19:00

PLAÇA DEL BARRI LLATÍ

SÚPER UAU – AL SEU SERVEI

11:00 I 19:00

J. TORRE BALLDOVINA

SÚPER UAU – HOTEL IOCANDI

11:00 I 19:00

MAS FONOLLAR

CONCERT DE LA BANDA DE MÚSICA

19:00

ESPAI FRAY LUIS DE LEÓN

AUDICIÓ DE SARDANES

19:00

J. CAN ROIG I TORRES

ROSALÍA MULERO

19:00

ESPAI SAGARRA

BLACK AND WHITE (80P) + GENERACIÓN LÍMITE

21:00

CONCERT ITINERANT

ABBA THE NEW EXPERIENCE

23:00

PARC DEL MOTOCRÒS

Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR