FIESTAS EN RIPOLLET

Festes a Ripollet

Carnaval de Ripollet

del 15 al 22 de Febrero de 2023

 

Consulte aquí el programa del Carnaval de Ripollet


Fiestas en Ripollet Festa Major
Fiestas en Ripollet Festa Major

Festa Major de Ripollet

Del 26 al 29 de agosto de 2022

 

Consulte aquí el programa de la Festa Major de Ripollet


FIESTAS EN RIPOLLET

 

La vila de Ripollet té una àmplia i diversa oferta d'actes i festes populars al llarg de tot l'any. El Patronat Municipal de Cultura i Joventut, conjuntament amb les entitats, s'encarreguen de mantenir vives les tradicions i dinamitzar la vida sòciocultural en un continu d'activitats per a tots els gustos. 

Gener
L'any arrenca amb la celebració dels Reis, amb la recollida de cartes durant el Nadal, la campanya Cap Infant sense una joguina i la Cavalcada de Reis. Al llarg de gener, des de 1979, es fa l'exposició de pessebres. El primer mes de l'any s'acomiada amb la Festa de Sant Antoni Abad i la característica passejada dels Tres Tombs. 

Febrer
És el temps de disbauxa per excel·lència, amb el Cabraboc com a símbol. Ripollet viu molt intensament el Carnaval, amb una rua multitudinària i un concurs de comparses molt participatiu i, finalment, l'enterrament de la sardina. 

 


Març
Comença amb els actes de celebració del Dia de la Dona. També tenen lloc el Concurs de Migas de Can Mas i el Cross Ripollet. 

Abril
Amb l'arribada de la primavera, es fa la caminada a Montserrat, comença el Concurs de teatre amateur Valentí Velilla, sonen les caramelles i es presenta la Fira dels horts. També se celebra el Sant Jordi a la Rambla, amb una fira de llibres i roses, entitats, mostra d'antiguitats, artesania i, simultàniament, la Mostra gastronòmica. 

Maig
Comença amb la Diada castellera, la festa del Parc Primer de Maig i el concurs de dibuix de Can Mas. El segueixen els Jocs Florals del a gent gran i el Concurs de paelles. Per Corpus, el nucli antic de Ripollet es cobreix de catifes florals. El toc sorollós el dona la Trobada de motos Harley. 

 


Juny
L'oferta festiva i d'oci es multiplica a la població. Els joves tenen la seva macrofesta La Gibrelleta. El PAME organitza la Festa de l'Esport. A més, es fan les cloendes dels cursos escolars, d'educació viària, el tallers del Patronat de Cultura i Joventut i de les entitats, amb presentacions i festivals a dojo. El 23 de juny no falten les fogueres, les revetlles ni els petards. 

Juliol
Se celebra l'Estiu al carrer, amb un extens programa d'activitats, com ara el Festival de Músiques del Món, el de Danses Folklòriques, els concerts del Cortocircuït, les projeccions de cinema a la fresca i els curts del Festival de Curtmetratges. Tampoc falta a la seva cita anual la Nit de Bruixes. Com ni hi ha escola, els més petits s'entretenen als casals d'estiu i amb les activitats esportives. 

Agost
Ripollet agafa forces per a celebrar la seva Festa Major, que té lloc el darrer cap de setmana d'agost. 

 

Festa Major 2013 (Diumenge, 25 d'agost) -Imatge 1-


Setembre
El més destacat d'aquest més són les Festes de la Tardor del Pont Vell. 

Octubre
Arrenquen els cursos i tallers del Patronat de Cultura i Joventut, el PAME i els organitzats per les entitats. També és el mes de les celebracions de les Festes del Pilar i de la Trobada de Gegants. 

Novembre
Es fan públics els veredictes del concursos de fotografia Santiago Pinyol i Vila de Ripollet. Can Vargas fa una castanyada i passat Tot Sants es fa el concert d'aniversari de Ripollet Sardanista al Teatre Auditori. 

Desembre
L'organització del Joc del Quinto anuncia l'arribada del Nadal. A mig mes s'instal·la un pessebre gegant al Centre Cultural i seguidament arriben el Caga Tió, el concerts de Nadal, el concurs de pessebres, etc. 

Tot l'any
A la Biblioteca Activitats infantils, amb l'Hora del conte (1er i 3er dimecres de mes) i Els més petits fem dissabte (1er i 3er dissabte de mes). A més, periòdicament s'organitzen exposicions i sessions del Club de Lectura. 

Al Casal de Joves i la Centre Cultural Cursos i tallers de creativitat, informàtica, discjòqueis, exposicions i Trobades amb l'art. A més, hi tenen la seu moltes entitats, que hi organitzen activitats, com ara cinefòrum, Rock&Vídeo, xerrades, etc. 

Al Centre Parroquial. Actuacions d'entitats i teatrals. 

Al pavelló. Ball els dissabtes a la nit i actes d'entitats. 

Al Teatre Auditori. Programació estable de dansa, música i teatre professional, organitzada per l'Associació d'Espectadors en conveni amb l'Ajuntament. L'entitat també organitza el Cafè literari i les Nits de Música. A més, diversos espectacles organitzats pel PMCiJ i entitats al llarg de tot l'any, a més de la programació infantil i escolar.