FIESTAS EN GRANOLLERS

Fiestas en Granollers: programa y cartel de la Fira de l'Ascensió en Granollers, Cabalgata de Reyes...

Fiestas en Granollers Festa Major de Blancs i Blaus
Fiestas en Granollers Festa Major de Blancs i Blaus

Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers

Del 26 de agosto al 3 de septiembre de 2023

 

Consulte aquí el programa de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers


Fiestas en Granollers Carnaval
Fiestas en Granollers Carnaval

Carnaval de Granollers

del 12 al 22 de febrero de 2023

 

Consulte aquí el programa del Carnaval de Granollers


Fiestas en Granollers Cabalgata de Reyes
Fiestas en Granollers Cabalgata de Reyes

Fiestas en Granollers Fira de l'Ascensió
Fiestas en Granollers Fira de l'Ascensió

Fiestas en Granollers

 

Carnestoltes

El mercat de la disfressa, a la Porxada, és el preludi del Carnaval granollerí. La rua infantil, la xocolatada, el ball de gitanes, els tallers de maquillatge i el tradicional ball de donzelles precedeixen la rua de carnaval que diumenge treu al carrer nombroses comparses que rivalitzen en animació i creativitat. Dimecres de Cendra posa el punt i final a la festa, amb la vetlla, el darrer àpat i l’enterrament de la sardina, amb l’acompanyament de les afligides ploraneres.

Sant Jordi

La celebració de Sant Jordi gira al voltant de la fira del llibre de la Porxada, que se celebra per espai de dos o tres dies i reuneix al centre de la ciutat les tradicionals parades de roses i llibres, cita obligada per a centenars de granollerins i vallesans. Però la festa del llibre va més enllà del dia 23, de manera que les activitats literàries se succeeixen al llarg del mes, sota l’explícit lema Per l’abril lletres mil.

Festa Major de Blancs i Blaus

El darrer dijous d’agost, Granollers comença a celebrar la seva Festa Major. Durant nou intenses jornades, grans i petits es troben pels carrers del centre de la ciutat per participar i gaudir de variades i divertides activitats culturals i populars. Totes aquestes activitats es troben emmarcades dins de la sana rivalitat existent entre les colles de Blancs i Blaus, els dos colors que divideixen i al mateix temps uneixen tota la ciutat. La tradició de la Festa Major diu que tot va començar amb l’antiga juguesca que van fer dos rajolers i que consistia en competir entre ells, i esbrinar qui era capaç de fer més rajoles en una hora. Arrel d’aquest desafiament, la rivalitat festiva creada entre els partidaris d’un i altre rajoler, s’ha transformat avui en dia en una animada i molt concorreguda competició, on les colles blanca i blava lluiten per ser els grans animadors de la Festa Major de Blancs i Blaus.

Festes de Nadal i Reis

L’ambient de Nadal comença a fer-se ben evident des de principis de desembre, amb la instal·lació dels llums, el pessebre Les prinal vestíbul de l’Ajuntament i la pista de gel al centre de la ciutat. El programa d’activitats s’adreça sobretot al públic familiar, amb propostes tradicionals com el brou de Nadal, el parc infantil, el tió solidari, els tallers de fanalets, la recollida de cartes a les escoles i els barris per part dels patges, la representació dels Pastorets i l’acte estrella, la cavalcada i recepció dels Reis d’Orient. Les fires i mercats (d’artesania, ornamentació, d’arbres i plantes) a les places més cèntriques completen la programació nadalenca.