Fiestas de CARDEDEU

cuando son y programa de las fiestas de Cardedeu: Festa Major de Cardedeu, Festa del Foc, Carnestoltes, Aplecs, Diada de Sant Joan i Sant Jordi, Fira de Sant Isidre, Vespres de Juliol...

Festa Major de Cardedeu 2023

del 11 al 15 de agosto de 2023 Cardedeu celebra su Festa Major con un amplio programa de actividades

Programa de la Festa Major de Cardedeu
Festa Major de Cardedeu

De l’11 al 15 d’agost Cardedeu viu la Festa Major, enguany amb més de 60 actes en 5 dies organitzats per les entitats que conformen la comissió de Festa Major, que inclou les colles de cultura popular i també entitats locals com Cardanses, Ars d’Arts, Xafa’l i la Colla Sardanista de Cardedeu. L’Associació de Jubilats, l’Agrupació Coral Cardedeuenca o Protecció Civil també han programat diverses activitats. A més d’El Garitu, col·lectiu que organitza més de 25 activitats, espectacles d’arts escèniques al carrer i música en diferents formats i espais.

La Repicada de campanes del divendres 11 d’agost (19 h), el tradicional Seguici de Festa Major, amb representació de totes les colles de cultura popular i amb sortida des de diferents punts de la vila (20 h) i el Pregó a la plaça de l’Església (21 h), marcaran l’inici d’una festa major com sempre participativa, ben variada i amb gran protagonisme de la cultura popular.


L’Oficina d’Atenció Ciutadana torna ser el Punt d’informació de la Festa Major 2023, amb aquest horari de funcionament:

  • Divendres 11 d’agost: de 18 a 21 h
  • Dies 12, 13, 14 i 15 d’agost: d’11.30 a 13.30 h i de 18 a 21 h

 

Una Festa Major contra les violències masclistes

El Punt Lila, destinat a prevenir i atendre actituds masclistes i comportaments violents durant la Festa Major, estarà en funcionament tots els dies amb un punt central a la Plaça de l’Església amb la Ctra. de Cànoves.

Horari del Punt Lila:

  • De l’11 al 14 d’agost: de 21 a 6 h
  • 15 d’agost: De 22 a 2 h

També podeu escriure un WhatsApp les 24 hores del dia i obtindreu resposta dins l’horari d’atenció. Telèfon d’atenció: 678 061 129

Telèfons 24 hores:

  • Policia local: 93 844 41 41
  • Mossos d’Esquadra: 088
  • Telèfon d’atenció contra les violències masclistes: 900 900 120

Una Festa Major inclusiva

L’Ajuntament de Cardedeu, conjuntament amb la Federació Catalana d’Autisme, l’Associació Arasaac i l'associació TEA Vallès Oriental, ha elaborat tot un seguit de pictogrames per tal de facilitar la comprensió respecte de la ubicació i les activitats de Festa Major. A més a més, hi haurà espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda en diversos espectacles i activitats.

Imatge de la Festa Major

El cartell de la Festa Major d’enguany ha anat a càrrec del dissenyador gràfic Xavier Gasol. Tal com va explicar a la presentació de la Festa Major, ha volgut crear un cartell original i intransferible que només pugui tenir sentit a Cardedeu. Per això el cartell està composat de 4 elements, amb el Nonu, com a personatge transgressor; el Verro, com a bestiari festiu; el joc amb la marca Cacaolat, atès que és un producte nascut a Cardedeu, i el logotip Cardedeu Inspirant Cultura.

ESPECTACLES

Algunes propostes destacades:

Divendres 11 d’agost: La participació de Corroloko Crew al pregó de festa major, grup de danses urbanes nascut a l’espai jove de La Paki que donaran el tret de sortida en forma de ball i ritme .

Dissabte 12 d’agost: El concert de Big Band de l’Escola Viu la Música nascuda a la mateixa escola formada per alumnes i amb el músic Roger Cucurella com a director.

Diumenge 13 d’agost: Lactik, banda juvenil que versiona i barreja hits pop-rock dels 80 fins a l’actualitat. Formada per joves de 17 a 19 anys i grup guanyador del 1er concurs Mama, vull ser músic! Promogut per La Paki, Asmuca i El Garitu.

Dilluns 14 d’agost: presentació del nou ball dels bastoners joves de la Colla Bastonera de Cardedeu.

ESPECTACLES FAMILIARS i TRADICIONALS

La Festa arrenca amb el Seguici de Festa Major a càrrec de totes les Colles de Cultura Popular amb sortides d’inici des de 4 punts diferents per acabar totes a la Plaça de l’Església. Animem a anar als punts d’inici i a seguir les colles en el seu recorregut.

Com a actes familiars, destaquem, entre d’altres, El gegant vol ser mariner amb Sarandaca amb teatre i música, el correfoc infantil, la xeringada, el grup d’animació Ambauka, Circ amb Els viatges de Bowa, titelles amb Gnoma i els Entremesos del 15 de matí i tarda.

ESPECTACLES DE CARRER

Com es habitual gaudirem d’una selecta tria a càrrec d’El Garitu: Iter 2.0 amb circ i dansa. D’entre les propostes, YouGur amb l’humor de Carlo Mô, circ de mig format amb acrobàcies i màstil amb LATAS i Ma Solitud de la mà de l’actor Guillem Albà.

MÚSICA

I la música està assegurada cada dia. Més de 30 activitats de música en viu. Aquestes són algunes de les actuacions:

A l’escenari d’El Garitu arribarà música d’arreu del territori, el mestissatge de CapiNàs, el pop -folk intim d’Alícia Rey, els Xeremiers na Maria nostra i Miquel Canta vinguts de Mallorca, el country d’Allwoods, la música clàssica amb Viens! i Viblion al Pati casa Viader, la música mediterrània vinguda de terres valencianes amb Mo’roots.

Seguirà la festa diumenge 13 d’agost amb el vermut musical amb el cardedeuenc Albert SalinasFogaina per la sobretaula paellera,  l’Orquestra Montgrins en format de cobla, concert i ball de nit, i a la nit arribarà el gran directe d’El Pony Pisador amb el seu celta i folk que triomfa arreu.

La vigília, 14 d’agost, començarà amb les Matinades al so de les gralles, sardanes, concert i ball amb l’Orquestra Rosaleda, la Lola Van a l’espai foodtrucks, Batukarda amb el grup de batucada femení de Cardedeu, i Cookah P & Boom Boom Fighters amb la música jamaicana més festiva. I totes les nits acabaran amb una selecció especial de dijeis a l’espai d’El Garitu.
I el darrer dia de Festa Major, 15 d’agost, la música anirà a càrrec dels músics de les colles de cultura popular amb els Entremesos del 15 a les 12 h i a 2/4 de 7 de la tarda, seguirà amb la Portàtil FM  en format ball i format concert festiu amb Marcel Marimon amb el que es tancarà la festa major 2023.

ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu
ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu
ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu
ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu
ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu
ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu
ball concert orquesta correfoc
Programa de la Festa Major de Cardedeu

FIRES I FESTES A CARDEDEU

 

La vida social i econòmica de Cardedeu és notable, amb un bon nombre d'associacions i d'entitats esportives, culturals, juvenils i socials, que doten el municipi d'un gran dinamisme juntament amb el teixit econòmic i cooperatiu. 

 

A Cardedeu la festa és, per tradició, a l'estiu, amb les festes dels diversos barris. Aquestes festes són preludis de la festa grossa del municipi: la Festa Major, que se celebra al voltant del 15 d'agost. Música, teatre, cercaviles, activitats infantils, concerts, sardanes, gegants, correfocs, balls de bastons i un llarg etcètera que suposen la màxima expressió de la vida cultural al municipi.

 

A banda de la Festa Major, però, hi ha tot un ventall d'activitats i ofertes culturals, cíviques i participatives que, organitzades des de l'Ajuntament de Cardedeu o directament per les entitats i associacions del municipi o mitjançant dinàmiques de col•laboració entre aquests diferents agents, conformen la programació cultural a Cardedeu amb un ampli ventall d'ofertes, les més importants de les quals es detallen a continuació:

 

• Cavalcada de Reis, el dia 5 de gener

• Aplec de Sant Hilari, el segon cap de setmana de gener

• Els Tres Tombs, el cap de setmana pròxim a la festivitat de Sant Antoni Abat

• Tastautors 

• Carnestoltes

• Febrer Musical - Audició i concert on es ret homenatge a noms il·lustres de la Sardana, de l'Agrupació Sardanista de Cardedeu 

• Festival de Música de Cardedeu, de l'Agrupació Coral Cardedeuenca

• Diada de Sant Jordi, dies al voltant del 23 d'abril

• Fira de Sant Isidre, pels volts de Sant Isidre

• Aplec de Sardanes, tercer cap de setmana de juny

 • L’activitat d'ASMUCA,

• Diada de Sant Joan, 24 de juny.

• Festa del Foc, de la Colla de Diables de Cardedeu, últim cap de setmana de juny. 

• Vespres de Juliol amb activitats de circ i cinema a la fresca.

• Festa Major, cap de setmana pròxim al 15 d'agost.

• Aplec de Sant Corneli i Cebrià, primer cap de setmana de setembre.

• Cardoterror, festival de cinema fantàstic i de terror, entre octubre i novembre.

• Aplec de Tardor - Audició matinal i concert de tarda i celebració de l'aniversari de l'Agrupació Sardanista de Cardedeu, al novembre.

• Fira de Nadal i del Torró Artesà, segona setmana de desembre.

 

A més d'aquestes activitats, hem de destacar també l'oferta de programació estable de teatre, música, cinema, dansa i altres disciplines artístiques que podem trobar en els equipaments del Teatre Auditori de Cardedeu, la Tèxtil Rase i el Cinema Esbarjo.

 

Al Teatre Auditori de Cardedeu es desenvolupa l'oferta cultural de temporada de teatre, música i dansa, amb activitats professionals i amateurs, residències artístiques i espectacles de proximitat. Les activitats per l’alumnat de les escoles i el programa Apropa Cultura són dues propostes clau per acostar nous públics i una àmplia diversitat de ciutadania a l’equipament. Aquesta programació es desenvolupa en dues temporades anuals, la primera de febrer a juny i la segona d'octubre a desembre. Podeu trobar tota la programació a l'apartat de Cultura d'aquesta web.

 

Al Cinema Esbarjo es desenvolupa l'oferta de cinema municipal, amb diverses sessions setmanals, entre dijous i diumenge. La programació de cinema municipal aposta per una oferta de cinema de qualitat.

 

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR

Fiestas en Barcelona