FIESTAS DE INCA

Fiestas en Inca: cartel y programa del Dijous Bo en Inca, Fiestas de Sant Antoni, Fires d'Inca...


Dijous Bo en Inca
Inca Dijous Bo

Dijous Bo en Inca

19 de Noviembre de 2015


Consulte aquí el programa del Dijous Bo en Inca


FIESTAS EN INCA

 

 Sant Antoni

17 de enero
El dia de la festa del sant se celebra un ofici major, la tradicional beneïda d’animals i la cavalcada. El dia anterior hi ha foguerons pels carrers d’Inca perquè tothom pugui torrar.

 Sant Sebastià

20 de enero
Aquesta diada rememora la pesta bubònica de 1652 i de com la gent del carrer de Sant Sebastià no abandonà al poble durant tot el contagi. Se celebra un gran fogueró, rosari cantat, glosses, sermó “Del contagi o de la pesta” ximbombades i vi dolç amb paciències, que és un dolç mallorquí.

 Pa amb caritat

El domingo siguiente a la fiesta de Pascua
Se celebra l’Ofici Major a la capella de l’ermita de Santa Magdalena amb una tradicional romeria, curses, marxes atlètiques, concurs de paelles, etc.

 El sants Abdò i Senén, patrons d’Inca

30 julio
Dies abans l’Ajuntament organitza distints actes: balls de bot, toros, recitals, berbenes, Ofici Major, predicat sempre per un sacerdot fill d’Inca, visita a la Residència Miquel Mir, etc.

 Mercat i fires

 


Els inquers celebren el mercat setmanal els dijous amb parades des de l’estació del ferrocarril fins a la plaça d’Orient, passant per la plaça de sa Quartera, Gran Via d’en Colom, carrers de Jaume Armengol i general Luque, plaça de Santa Maria la Major i carrer de La sirena. 
El mercat d’animals, arbres i varis se celebra a la plaça del Bestiar. Els diumenges, en aquesta mateixa plaça, hi ha un mercat de fruites, verdures i material i objectes usats de tota casta. 
Fires 
De fires n’hi ha tres les quals comencen el diumenge següent a la festa de sant Lluc, dia 18 d’octubre, i continuen els dos diumenges posteriors. Hi ha exposicions, recitals, curses atlètiques, mostres d’artesania, concursos, balls i tota casta d’entreteniments.

 Santa Maria la Major

13 octubre
Copatrona de la Ciutat. El dia abans s’organitza el ball dels dimonis, la revetlla i grans foguerons arreu de tot Inca.

 Dijous Bo

Cuarto jueves siguiente a la festividad de San Lucas

Mercat important i amb una gran participació de tota Mallorca. Hi ha grans exposicions de tota mena, concursos literaris i de bestiar, recitals musicals i festes esportives.