MOROS Y CRISTIANOS EN VILLAJOYOSA - LA VILA JOIOSA 2021

Del 24 al 31 de Julio de 2021

L'Ajuntament de la Vila i l'Associació Santa Marta, organitzadora de les Festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa, en compliment de les mesures de protecció de la salut pública vigents, han acordat la no-celebració de les Llàgrimes de Santa Marta i les Festes de Moros i Cristians 2021 de la Vila Joiosa.

 

L'Ajuntament de la Vila Joiosa i l'Associació Santa Marta són conscients del que suposa aquesta decisió, deliberada amb plena consciència, per als càrrecs de les Festes de Moros i Cristians, integrants de les companyies festeres, comerços, turisme i població en general de la Vila Joiosa.

 

Tots dos organismes juguen un paper molt important en la societat amb aquesta decisió, no sols per protegir la salut i seguretat de la ciutadania, sinó perquè, al seu torn, convergeixen a transmetre un missatge de responsabilitat a tots els festers i les festeres de la Vila Joiosa davant aquestes dates assenyalades denunciant públicament tota celebració d'actes, reunions, menjars, sopars i altres celebracions o substitutives d'aquestes per part de les companyies, penyes i grups festers que incomplisquen la normativa de seguretat sanitària, ja siga en llocs públics o privats.

 

Malgrat el procés de vacunació, la immunitat de grup encara està lluny de ser una realitat i la situació de la salut pública generalment continua sent de risc, la qual cosa fa inviable que puguem celebrar les nostres festes patronals amb normalitat i garanties sanitàries en les dates de maig i juliol de 2021. Es tracta d'un dia trist, sens dubte, però la responsabilitat i la constatació que és la decisió correcta és superior al nostre desig de celebració en un moment com el que vivim actualment.

 

 Amb el desig que aquesta situació millore tan prompte com puga, i agraint l'esforç de totes les persones que d'alguna manera combaten, col·laboren o se solidaritzen amb aquesta causa; des de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i l'Associació Santa Marta continuarem treballant per posar en valor les nostres festes, amb l'esperança de poder celebrar l'any vinent, amb la il·lusió i el fervor que les caracteritzen, la nostra ofrena i festes en honor a la patrona de la Vila Joiosa.

 

La Vila Joiosa Moros y Cristianos en Villajoyosa
La Vila Joiosa Moros y Cristianos en Villajoyosa

Programa MOROS Y CRISTIANOS en VILLAJOYOSA 2019

Miércoles 24 de julio

21:00 h Inauguración de la iluminación artística. Desde la sede de la Asociaicón Santa Marta ENTRADA DE BANDAS DE MÚSICA que recorrerá las calles Ciutat de València, Avda. del Pais Valencià, Barranquet, hasta acabar en la Barbera dels Aragonés donde se interpretará el himno regional y se disparará una gran mascletà dando el inicio a las fiestas.

 

Jueves 25 de julio

20:30 h ENTRADA CRISTIANA. Desde calle Colón hasta Plaza de la Generalitat.

 

Viernes 26 de julio

20:30 h ENTRADA MORA. Desde calle Colón hasta Plaza de la Generalitat.

 

Sábado 27 de julio

18:00 h Concentración de comparsas en la Glorieta del Barranquet para seguidamente dirigirse por la Avenida varadero hasta el puerto para el embarque.

19:00 h Concentración de tropas cristianas en el Parque Censal frente a la calle Pizarro para dirigirse al recinto de la playa Centro para la defensa del Castillo.

20:00 h En la Playa Centro. ALIJO DE CONTRABANDISTAS Y PIRATAS CORSARIOS que llegarán a pie del castillo donde a las 20:30 h dará paso a la EMBAJADA CONTRABANDISTA.

21:00 h PRESENTACIÓN DE TROPAS MORAS A SU REY, que se iniciará en el cruce de la C/ Pizarro con la Avda. País Valencià, y seguirá por la costera la Mar, hasta el castillo situado en el Paseo Dr. Esquerdo, donde tendrá lugar la EMBAJADA BEDUINA.

 

Domingo 28 de julio

03:00 h Las compañías moras bajarán por la Av. Varadero hasta el puerto.

04:30 h BAJADA DEL EJÉRCITO CRISTIANO por la costera la Mar hasta el campamento cristiano de la playa centro.

06:00 h Toque de alarma general en la playa. Las barcas moras se acercan. Llega el emisario del Rey Moro a la playa y le recita el alegato al Rey Cristiano, quien rechaza la propuesta invasora.

06:15 h EMBAJADA MORA y seguidamente GRAN DESEMBARCO MORO.

 

20:00 h Concentración de las tropas moras a la Plaza de la Generalitat y a las 20:00 h concentración de las tropas cristianas para bajar al acto  de la RECONQUISTA, la bajada de las tropas moras será por el casco antiguo y la de los cristianos por la Costera la Mar.

21:00 h EMBAJADA CRISTIANA, RECONQUISTA CRISTIANA DEL CASTILLO Y DSIPARO DE VEINTIUNA SALVAS DE HONOR  a cargo de la artillería cristiana  con la presencia de los reyes Moro y Cristiano y resto de autoridades civiles y festeras anunciando el Día de Santa Marta.

Seguidamente, en la Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción acto de ACCIÓN DE GRACIAS a todos los festers, moros y cristianos, a la Patrona SANTA MARTA.

 

Lunes 29 de julio

11:30 h Desde la Sede de la Asociación Santa Marta, salida de la comitiva encambezada por los reyes Moro y Cristiano, capitanes, abanderados, junta directiva, autoridades civiles, festers y vecinos que lo deseen.

12:00 h MISA SOLEMNE EN HONOR A SANTA MARTA en la Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción.

20:00 h SOLEMNE PROCESIÓN EN HONOR A SANTA MARTA.

00:30 h En la Playa del centro tendrá lugar castillo de Fuegos Artificiales de santa marta.

 

Martes 30 de julio

13:00 h Concurso de paellas en el recinto del mercadillo.

 

Miércoles 31 de julio

20:00 h GRAN DESFILE DE CARROZAS, desde la calle Ciudad de Requena.

 

Jueves 1 de agosto

19:00 h Iglesia de Cristo Resucitado. MISA EN MEMORIA DE LOS FESTEROS DIFUNTOS.

 

Compártenos en Facebook