Fiestas en LA POBLA DE MAFUMET

Fiestas en La Pobla de Mafumet Festa Major Sant Joan
Fiestas en La Pobla de Mafumet Festa Major Sant Joan

Fiestas en LA POBLA DE MAFUMET

FESTA MAJOR DE SANT JOAN

 

És la Festa Major d’estiu en homentatge a Sant Joan Baptista, patró del municipi. Es celebra els dies propers a Sant Joan (24 de juny). Entre les activitats més destacades podem trobar el Prgó de la Festa Major, l’encesa de les fogueres de Sant Joan, la revetlla amenitzada per una orquestra, i la Mascletada marca el punt i final de la Festa Major. També resulta important destacar el paper important que tenen les associacions de la Pobla organitzant moltes de les activitats que es programen durant aquests dies així com la inestimable col·laboració de la Comissió de Festes.

 

FESTA MAJOR DE MARE DE DÉU DEL LLEDÓ

 

La festa del Lledó és la Festa Major d’hivern i es celebra el dia 2 de febrer. Des de l’any 1940, en commemoració del retorn de la imatge de la Mare de Déu del Lledó a la Pobla, els anys acabats en 0 es celebra amb gran solemnitat les Festes Desenals. Tot i ser la festa major més petita, té una gran participació per part de tota la ciutadania i destaca per sobre de totes les solemne processó i el castell de Focs.

 

FESTES D’ESTIU

 

Les festes d’estiu són totes les celebracions que es realitzen un cp acabada la festa Major de Sant Joan fins a la Diada Nacional l’11 de setembre. Entre aquestes festes es celebren la festa de l’escuma, un playback, festes de carrer, concerts, romesco, la paella popular, etc...

 

PAELLA POPULAR

 

El primer dissabte de setembre es celebra la tradicional paella popular on tots els habitants del municipi es bolquen en la preparació d’aquest acte tradicional. Possiblement sigui la festa més multitudinària de les festes que es realitzen, més de 1500 persones repartides en unes 50 colles participen d’aquesta festa que va començar l’any 1993.

 

ROMESCO

 

Des de 1995 , a mitjans d’agost es celebra la festa del romesco que consisteix en un concurs entre habitants de la Pobla on es premia la millor caldereta de Romesco. (Cossola de rap amb una base de romesco).

 

SANT ISIDRE

 

Sant Isidre és el patró dels pagesos i es celebra el 15 de maig. La festa que organitza la Cooperativa de Sant isidre, consta en un esmorzar popular i unes passejades amb carro pels carrers del municipi.

 

LA PASSIÓ

 

El dijous Sant de cada Setmana Santa, el grup d’Armats de la Pobla de Mafumet, organitza la representació de la Passió. Aquesta representació es pot realitzar gràcies a la nombrosa participació dels pobletants.

 

SETMANA CULTURAL

 

Durant la setmana de Sant Jordi, es celebren un seguit d’activitats culturals de diferents tipus: Teatre, concerts, sortides culturals, exposicions, etc…