Les Penyes en Festes en La Vall d'Uixó 2023

del 29 de julio al 6 de agosto de 2023

Programa de Les Penyes en Festes en La Vall d'Uixó - Cartel de Les Penyes en Festes

Les Penyes en Festes a La Vall d'Uixó
Les Penyes en Festes a La Vall d'Uixó

PROGRAMA DE LES PENYES EN FESTES 2023

Compártenos en Facebook

Les Penyes en Festes, que se celebren la Primera Setmana d'Agost a La Vall d'Uixó, neixen l'any 1982.


En l'actualitat la festa ha canviat molt des dels seus primers anys. El “Xupinasso”, coet que anuncia l'inici de les festes es dispara des de la balconada Ajuntament, al més pur estil Sanferminero, on el color en la brusa dels penyistes, pólvora i aigua, donen la benvinguda a la Setmana Gran.


Durant la setmana es realitzen Tancaments de Bous cerrils de les principals ramaderies de toro brau. Totes les tardes, els penyistes es concentren a la plaça el mercat, amb les seves respectives bruses acreditatives, amb el que des del cel, es veu un mosaic multicolor que omplirà la plaça en la qual estaran presents els representants de les cinquanta penyes existents. En aquesta plaça, envoltada de “cadafals”, té lloc el famós Concurs de Ramaderies, on els participants treuen els seus millors caps de bestiar, i els joves més valents, les inciten a moure's i pujar als obstacles preparats per a diversió de tots. Es destaquen les Nits Taurines, en les quals s'exhibeixen toros embolats de famoses ramaderies.


Durant totes les nits de la setmana, a la zona de “casals”, tenen una cita tots els penyistes i el públic en general així com els visitants que vulguin divertir-se en aquest recinte obert, oferint festivals de diferents tipus de música, balls amb orquestra, disc mòbil, activitats festives per a tots els gustos.


Cal destacar, que durant la Setmana Gran de les Penyes en Festesel plat fort ho posa el concert d'artistes que es troben en els primers llocs de les llistes d'èxits. S'ha rebut a Alejandro Sanz, David Bisbal, Manolo García, Estopa... entre d´altres.


A més dins de la “Setmana Popular Taurina”, es realitzen activitats que conformen una setmana de festes. Concerts i balls, cercaviles de disfresses, concursos de gastronomia local, sopars populars, tancaments infantils... formen part de la popular “Setmana gran”, que durant la primera setmana d'agost ompli la Vall de colorit els dies calorosos d'agost. Us esperem!!!