FESTES PATRONALS DE BENICARLÓ 2013

Del 17 al 25 de Agosto de 2013

 

Fiestas de Benicarló 2013.

Del 17 al 25 de Agosto de 2013.

 

PROGRAMA DE LAS FIESTAS DE BENICARLÓ 2013

 

Sábado, 17 de Agosto

 

9.00 h Concurs de tir i arrossegament. Horari: De 9.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h. Lloc: Prolongació de l'av. de Iecla (a prop de la Piscina Municipal). Organitza: Penya Surrach 2000.

10.00 h VIII Tirada Open de Compak Sporting in memoriam Elías Tena Hinojo. 50 plats, dos pistes. Organitza: Club de Caçadors Sant Hubert. Lloc: Camp de Tir La Basseta.

11.30 h Exposició anual de modelisme naval. L'exposició estarà oberta fins al 20 d'agost, en horari d'11.30 h a 13.30 h i de 19.00 h a 21.30 h. Lloc: Llotja del Peix. Organitza: Club de Modelisme Naval Benicarló Cara a la Mar.

12.00 h Volteig de campanes per anunciar el començament de les festes patronals, des del campanar de l'església de Sant Bartomeu. Organitza: Comissió de Festes.

12.30 h Concentració de penyers i penyeres, al recinte de penyes. Organitza: Coordinadora de Penyes. Lloc: Recinte de Penyes.

12.30 h Trobada Pinyera. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

12.30 h Quedada sitralera. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

12.30 h Concentració XQSITA per anar a la Crida. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

13.00 h Cercavila amb xaranga per assistir a la Crida. Recorregut: Av. de Iecla, av. de Méndez Núñez, c. de Joan XXIII, c. d'Hernán Cortés, c. de Pius XII, pl. de la Constitució i c. de Ferreres Bretó. Organitza: Coordinadora de Penyes.

13.15 h Traca que recorrerà els carrers de la Volta, a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló. Organitza: Comissió de Festes. Lloc d'inici: Pl. de Sant Bartomeu.

13.30 h Crida i llançament del coet anunciador de les festes, des del balcó de l'Ajuntament de Benicarló. Rematada de coets i volteig de campanes. Organitza: Comissió de Festes.

13.31 h XVII Pilotasso. Organitza: Penya l'Arjup. Col·labora: Pastisseria Pastissos. Lloc: Balcó de l'Ajuntament.

14.00 h Cercavila de les penyes i xaranga cap al recinte de penyes. Organitza: Coordinadora de Penyes. Col·labora: Comissió de Festes.

14.30 h X Batalla d'Aigua. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Recinte de penyes.

14.37 h III Megapanxàaaaa arjupera! Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

16.00 h Open d'escacs 2013. Organitza: Club Ajedrez Benicarló. Lloc: C. del Crist de la Mar, núm. 106.

16.59 h Tarda lúdica, al casal de la Penya l'Arjup. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

17.00 h III Karaoke Tararot. Organitza: Penya Tararots. Lloc: Recinte de penyes.

19.00 h Arribada a l'Ajuntament de les dames de la Cort d'Honor i la Dulcinea, amb carruatges de cavalls.

19.30 h V Exhibició d'Ensinistrament Esportiu Caní de diversos components del club amb els seus gossos. Organitza: Club Caní Baix Maestrat. Lloc: Pl. de la Constitució.

19.45 h Arribada a l'Ajuntament de la Reina de les Festes, amb carruatge de cavalls.

20.00 h Homenatge a la Reina, Dulcinea i Cort d'Honor, a l'Ajuntament de Benicarló.

20.00 h Cercavila d'inici de festes. Organitza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. Lloc: C. de Cabanes.

21.00 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea i Cort d'Honor. Els acompanyaran la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Recorregut: Des de l'Ajuntament, pel c. de Ferreres Bretó, pl. de la Constitució, c. de César Cataldo, c. de València, fins a l'Auditori Municipal. Organitza: Comissió de Festes.

21.30 h Proclamació de la Reina de les Festes, Dulcinea i Cort d'Honor 2013, a l'Auditori Municipal. Lliurament del premi de poesia Flor Natural a Vicente Fausto Manzano, per l'obra Endreça per a una reina. Pregó de les Festes Patronals a càrrec del mantenidor, el Sr. Pedro Manchón Pau. Assistència d'etiqueta. Arranjaments florals a càrrec de la Floristeria La Orquídea. Organitza: Comissió de Festes.

23.30 h Ball popular amb l'actuació del duo musical Duo Cuba Son. Lloc: Platja del Morrongo. Col·laboren: Chiringuito Pepito, Bar el Cantonet de París, Cafeteria la Jijonenca i Bar Playa.

23.30 h Cercavila amb la reina de Festes, Dulcinea i Cort d'Honor, acompanyats per la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Recorregut: Des de l'Auditori Municipal, c. de València, c. del Crist de la Mar, c. del Dr. Ferrán, pl. de la Mare Molas, av. de Catalunya, c. de Manuel Alvar fins al Pavelló Poliesportiu Municipal. Organitza: Comissió de Festes.

24.00 h Nit del Certamen. Ball de gala amb l'actuació de l'orquestra Costa de Valencia. Assistència d'etiqueta. La taquilla s'obrirà des de les 23.00 h fins a la 1.00 h. Preu de l'entrada 5 euros i 30 euros la taula. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pista annexa del Pavelló Poliesportiu de Benicarló.

00.00 h Festota d'aniversari del X Aniversari. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

1.00 h Inauguració del recinte penyes 2013. Organitza: Coordinadora de Penyes. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h III Concurs de Tirar la Canya. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

1.00 h Opening party. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.24 h IV Elecció Miss Arjup. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

1.30 h I Aniversari Pinyero. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

2.00 h Festa flis-flas. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

3.03 h III Concurs Intergalàctic de Barra Fixa. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

8.00 h Muntatge de cadafals a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Restaurant Sant Gregori.

 

Domingo, 18 de Agosto

 

9.00 h Concurs de tir i arrossegament. Horari: De 9.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h. Lloc: Prolongació de l'av. de Iecla (a prop de la Piscina Municipal). Organitza: Penya Surrach 2000.

9.00 h I Campionat Quadrangular de Tennis de Taula, entre els quatre equips més potents de la categoria, un d'ells el CTT Benicarló, acabat d'ascendir a Segona Divisió. Organitza: Club de Tennis Taula Benicarló. Lloc: Pavelló Poliesportiu Benicarló.

9.00 h II 3x3 de Bàsquet amb Cadira de Rodes Seu i Passa. Organitza: Cocemfe Maestrat. Lloc: Pista esportiva de l'IES Joan Coromines.

11.30 h Exposició anual de modelisme naval. L'exposició estarà oberta fins al 20 d'agost, en horari d'11.30 h a 13.30 h i de 19.00 h a 21.30 h. Lloc: Llotja del Peix. Organitza: Club de Modelisme Naval Benicarló Cara a la Mar.

16.01 h Concentració per a la I Ruta de Germanor XQSI-l'Arjup, acompanyats per una divertida xaranga local. Lloc de concentració: Recinte de Penyes, casetes de les penyes l'Arjup i XQSI. Organitzen: Penya l'Arjup i Penya XQSI. 16.04 h Sortida del recinte de penyes. 16.49 h Primera prova: som els aneguets. Lloc: C. de Sant Blai. Col·labora: Café de l'Arc. 17.24 h Segona prova: fes una corda amb la roba. Lloc: C. de Sant Antoni. Col·labora: Cotton Café. 18.03 h Tercera prova: 4x1 tanque. Lloc: C. del Crist de la Mar. Col·labora: Bar Frankfurt 10. 18:38 h Quarta prova: la croqueta. Lloc: Pl. de l'Emperador Carles I. Col·labora: La Dolce Vita. 19.09 h Cinquena prova: a prendre per sac. Lloc: C. de València. Col·labora: Pub Babilon. 19.39 h Sisena prova: carrera de pingüins. Lloc: Av. de del Marqués de Benicarló. Col·labora: La Bocana del Port. 20.10 h Setena prova. Lloc: C. del Rei en Jaume. Col·labora: Bar El Candil.

17.00 h II Torneig de Ping-pong. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

17.00 h IV Trofeu de Pilota Caixa Rural Benicarló Ciutat de Benicarló. Fase de classificació. Organitza: Club Pilota Valenciana Arrea-li Bona. Lloc: Frontó de l'IES Joan Coromines.

17.00 h VIII Jocs Tradicionals Penya Tararots. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Pl. de l'Ajuntament (darrere de l'Ajuntament).

17.00 h Concurs de petanca per dobletes. Organitza: Club de Petanca Bolas y Bochas. Lloc: Terrenys del Club, davant de la platja del Morrongo.

18.00 h XXIII Exposició de Bonsai. L'exposició estarà oberta fins al dia 20 d'agost en horari de 18.00 h a 22.00 h. Lloc: Col·legi Marquès de Benicarló (entrada per l'av. de Iecla). Organitza: Associació Bonsai Benicarló.

18.30 h Presentació dels equips de totes les categories del Club Esportiu Benicarló. Organitza: Club Esportiu Benicarló. Lloc: Camp Municipal d'Esports de Benicarló situat al Km 0,5 CV- 135 (carretera Benicarló-Càlig).

19.00 h X Degustació de Meló de Moro. Organitza: Penya El Masclet. Lloc: Pl. del Mercat.

19.00 h I Recreació Històrica de la II Guerra Mundial. Amb displays i museu vivent. A continuació recreació de la batalla de la població francesa de Sainte-Mère-Église en la II Guerra Mundial. Organitza: Associació de Recreació Històrica NORMANDIA 101 de Benicarló. Col·labora: Comissió de Festes. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu, c. de Sant Joaquim i pl. de Sant Joan.

19.00 h Cercavila dels gegants Tolo i Mar, portats per la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. Recorregut: Ajuntament, c. d'Alcalà, av. de Jacinto Benavente, pl. dels Mestres de Montesa, av. de la Llibertat, c. de la Sequieta, c. del Dr. Ferrer, c. de les Escoles Cristianes, c. de Ferreres Bretó i Ajuntament. Organitza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. Col·labora: Comissió de Festes.

19.00 h Concert extraordinari de festes. Organitza: Coral Polifònica Benicarlanda. Lloc: Auditori Municipal.

19.30 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». (Exposició sobre el voluntariat internacional de Proyde amb motiu del 25 aniversari de l'ONG Proyde). Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

21.00 h Sopar de germanor de pa i porta, amenitzat per l'orquestra Valencia. (Actuació a partir de les 22.00 h). Lloc: Pl. de la Constitució. La Comissió de Festes s'encarregarà de posar a la disposició del públic assistent taules i cadires. No es farà reserva prèvia de cadires. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: IFF Benicarló.

1.00 h Festa de les xiques sitraleres. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.08 h IX Festa de Platja. Anima't a vindre disfressat! Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

2.00 h Degustació de meló alternativa. Organitza: Penya El Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

2.13 h VI Concurs Gafukis. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

2.30 h Encistella la pinya. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

3.00 h Festa flis-flas. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

 

Lunes, 19 de Agosto

 

9.00 h Entrada de bestiar boví de la ramaderia Hermanos Miró de la Ribera de Cabanes, pel c. del Crist de la Mar, av. del Marquès de Benicarló, fins a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: GroupAuto.

10.00 h Exposició de manualitats i artesanies confeccionades pels socis del Club de la Tercera Edat i de la Federació Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes del Baix Maestrat. L'exposició estarà oberta els dies 19, 20 i 21, en horari de 10.00 h a 13.00h i de 17.00 h a 19.00 h. Lloc: Club de la 3a Edat de Benicarló.

10.30 h XL Open de Tennis Benicarló. Organitza: Club de Tennis Benicarló. Lloc: Instal·lacions esportives de la carretera CV-135 Km 4,8 (carretera Benicarló-Càlig).

10.30 h II Open de Pàdel Club Tennis Benicarló. Organitza: Club de Tennis Benicarló. Lloc: Instal·lacions esportives de la carretera CV-135 Km 4,8 (carretera Benicarló-Càlig).

11.00 h Gimcana popular ciclista; educació vial a partir dels 3 anys fins als 13 anys. Organitza: Unió Ciclista Benicarló. Lloc: C. de Febrer Soriano.

11.30 h Exposició anual de modelisme naval. L'exposició estarà oberta fins al 20 d'agost, en horari d'11.30 h a 13.30 h i de 19.00 h a 21.30 h. Lloc: Llotja del Peix. Organitza: Club de Modelisme Naval Benicarló Cara a la Mar.

12.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia Hermanos Miró de la Ribera de Cabanes, a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Carnes Ros.

16.30 h XXXIV Marxa Popular Ciclista per diversos carrers de Benicarló. Organitza: Unió Ciclista Benicarló. Lloc de sortida: Pg. de Ferreres Bretó.

17.00 h Torneig de futbolí. Col·labora: Macrija SA. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

17.00 h Campionat de parxís. Organitza: Penya El Sitral. Lloc: Recinte de penyes.

17.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia Hermanos Domínguez, de Funes (Navarra), al recinte taurí de l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Restaurant Varadero.

17.30 h II Torneig Penya la Pinya de FIFA. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

18.00 h XXIII Exposició de Bonsai. L'exposició estarà oberta fins al dia 20 d'agost en horari de 18.00 h a 22.00 h. Lloc: Col·legi Marquès de Benicarló (entrada per l'av. de Iecla). Organitza: Associació Bonsai Benicarló.

18.00 h VII Concurs d'Allioli. Organitza: Penya El Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

18.30 h Cercavila amb la Reina de les Festes, Dulcinea i Cort d'Honor, dames de les entitats i autoritats, acompanyats per la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló, des de l'Ajuntament, c. Major, c. d'Olivella, c. de Cabanes, fins a la parròquia de Santa Maria del Mar. Rams a càrrec de Floristeria Florit. Organitza: Comissió de Festes.

19.00 h Ofrena de flors a la patrona Santa Maria del Mar, de la Reina, la seua Cort d'Honor, les dames de les entitats i la corporació municipal, en la seua parròquia. Cants pel Cor Gregorià La Salle. Els arranjaments florals seran a càrrec de J. F. Adell.

19.00 h Taller de fanalets de meló de moro. Lloc: C. del Pas del Forn. Organitza: Lollipops. Col·labora: Frutas Belgi.

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

20.00 h Actuació mostra de balls i músiques tradicionals, Els pobles veïns. Lloc: Pl. de la Constitució. Organitza: Associació Cultural Grup Música i Danses La Sotà.

20.00 h Inauguració de la LXVIII Exposició de Productes del Camp i Eines Agrícoles. Organitza: Regidoria d'Agricultura i el Consell Agrari Municipal. Col·labora: Associació de la Dona Llauradora. L'exposició estarà oberta fins al dia 22 d'agost, en horaris d'11.00 h a 13.00 h i de 18.00 h a 21.00 h. Lloc: Baixos de la Cambra Agrària (c. de Pius XIII).

21.00 h Exhibició de doma de cavalls en diferents modalitats. Lloc: Platja del Morrongo. Organitza: Quadres Sant Gregori.

22.00 h Festival mostra de balls. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu. Organitza: CBE Madison.

23.00 h Nit de revista amb l'espectacle del mag Yunke, l'humorista Manolo Royo, la cantant M. José San Martín, la vedet Tanya Celaya i el grup de ball Dance Ballet. Lloc: Pista annexa del Pavelló Poliesportiu. Taquilla oberta de 21.00 h a 23.00 h. Entrada: 6 EUR. Organitza: Comissió de Festes.

23.30 h III Gimcana Nocturna Penya els Tararots. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

00.00 h Festa eivissenca White Sensation. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI

00.00 h Concurs de menjar gelatines. Organitza: Penya El Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

00.00 h Nit eivissenca. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

00.00 h Festa eivissenca. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Recinte de penyes.

00.33 h Campionat mundial senyor del 3. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

00.34 h VIII Valera Porteria. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h Festa flis-flas. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h Festa Eivissa. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h Festa eivissenca. Organitza: Penya el Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

1.30 h Festa eivissenca i foto Pinya. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

 

Martes, 20 de Agosto

 

9.00 h Entrada de bestiar boví de la ramaderia L'Assut de Xerta, pel. c. del Crist de la Mar, av. del Marqués de Benicarló, fins a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Bar Tubar.

10.00 h Torneig infantil d'escacs (sub-16, sub-12, sub-10). Organitza: Club Ajedrez Benicarló. Lloc: Mercat Central.

10.00 h Exposició de manualitats i artesanies confeccionades pels socis del Club de la Tercera Edat i de la Federació Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes del Baix Maestrat. L'exposició estarà oberta els dies 19, 20 i 21, en horari de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 19.00 h. Lloc: Club de la 3a Edat de Benicarló.

11.00 h LXVIII Exposició de Productes del Camp i Eines Agrícoles. Organitza: Regidoria d'Agricultura i el Consell Agrari Municipal. Col·labora: Associació de la Dona Llauradora. L'exposició estarà oberta fins al dia 22 d'agost, en horaris d'11.00 h a 13.00 h i de 18.00 h a 21.00 h. Lloc: Baixos de la Cambra Agrària (c. de Pius XIII).

11.00 h Exposició fotogràfica de Cristian Arín «Benicarló, des d'un altre punt de vista». Organitza: Associació de Venedors del Mercat. Lloc: Interior del Mercat Central.

11.30 h Exposició anual de modelisme naval. L'exposició estarà oberta fins al 20 d'agost, en horari d'11.30 h a 13.30 h i de 19.00 h a 21.30 h. Lloc: Llotja del Peix. Organitza: Club de Modelisme Naval Benicarló Cara a la Mar.

11.30 h Entrada infantil amb carretons. En finalitzar l'entrada, I Concurs de Retalls per a Xiquets. Lloc: Esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·laboren: Carrefour i Fripan.

14.00 h V Dinar de Germanor de la Dona Taurina Benicarlanda, a la Llotja del Port. Organitza: Falla la Carrasca. Col·labora: Comissió de Festes.

16.00 h Tirada social tir al plat fossa universal. 50 plats. Organitza: Club de Caçadors de Sant Hubert. Lloc: Camp de Tir La Basseta.

16.00 h V Tarda per a la Dona Torera. Ramaderia L'Assut de Xerta. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Recinte taurí de l'esplanada del Port. Col·labora: Azahar Automotive.

16.03 h V Street Voley. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: C. de Sant Antoni.

17.00 h XXII Concurs de Guinyot Penya els Tararots. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

17.00 h Taller de jocs tradicionals. Organitza: Ateneu Cultural de Benicarló. Lloc: C. dels Alemanys.

17.30 h II Torneig de Futbolí Penya la Pinya. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

17.30 h Degustació d'orxata Penya Sector Crític. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Pl. del Ministre Marcelino Domingo.

17.30 h Fira alternativa. La fira estarà oberta els dies 20 i 21 d'agost en horari de 17.30 h a 1.00 h. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pl. dels Mestres del Temple.

18.00 h NBA All Star of Bló. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

18.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia La Espuela de l'Alcora, al recinte taurí de l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Toldos Sombra Sol.

18.00 h XXIII Exposició de Bonsai. L'exposició estarà oberta fins al dia 20 d'agost en horari de 18.00 h a 22.00 h. Lloc: Col·legi Marquès de Benicarló (entrada per l'av. de Iecla). Organitza: Associació Bonsai Benicarló.

18.00 h I Concurs de Kendama. Organitza: Penya El Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

18.00 h Concurs de pesca de les Festes Patronals 2013. Categories: Aleví, Infantil, Juvenil i Femení. Organitza: Club de Pesca Esportiva El Mero. Lloc: Escullera del Port.

19.00 h Teatre de carrer de la companyia El Carromato amb l'obra El carro mágiko. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu, c. Ample, c. de Sant Joan, c. Major, c. del Pilar, c. dels Dolors, c. de Sant Joan,c. de la Mare de Déu del Carme i c. de Sant Francesc.

19.00 h I Mostra Internacional de Gastronomia i Cultura. Participen els següents països: Espanya, Alemanya, Argentina, Colòmbia, Equador, Veneçuela i República Dominicana. Durant l'acte hi haurà demostració d'indumentària i balls típics de cada país. Parades gastronòmiques a preu simbòlic d'1 EUR. Tota la recaptació serà per a la Casa d'Acollida de Dones del Baix Maestrat. Organitza: Por Más Vida. Lloc: Pl. de la Constitució.

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

20.00 h Exhibició de gimnàstica rítmica i ball. Organitza: Club Mabel. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu.

20.00 h Exhibició de doma de cavalls. Lloc: Prolongació de l'av. de Iecla. Organitza: Amics del Cavall, Centre Hípic Benicarló.

21.30 h Cercavila i exhibició de fanalets de meló de moro, acompanyats per la Colla de Dolçainers de Benicarló i els gegants Tolo i Mar portats per la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. Recorregut: C. de Ferreres Bretó, av. de Joan Carles I, c. del Rei en Jaume, c. d'Olivella, c. de la Mare de Déu del Carme, c. de Sant Francesc, fins al c. de Ferreres Bretó. Organitza: Comissió de Festes.

23.03 h II Jalarjupeny, picant només per als més valents. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

23.30 h Correfoc a càrrec de la Falla els Cremats. Recorregut: Pl. de Sant Bartomeu, c. del Pubill, c. de Sant Jaume, c. dels Dolors, c. del Pilar, c. Major, c. de Sant Joan, c. Ample i pl. de Sant Bartomeu.

23.32 h I Concurs de Bigots, al casal de la penya. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

00.00 h Festa hawaiana amb collarets, polseres, maraques i moooltes flors! DJ Pablo Mendes. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

1.00 h DJ Dani, festa remember en memòria a la Penya els Salats. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h Festa dels xics sitralers. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.01 h Festa Gallumbos Party. Passeja't per les penyes amb les teues millors gales interiors. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

1.30 h #DormirEsDeCobardes i no xafar la penya també. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI

2.00 h Festa hawaiana. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

 

Miércoles, 21 de Agosto

 

9.00 h Entrada de bestiar boví de la ramaderia Hermanos Miró de la Ribera de Cabanes, pel c. del Crist de la Mar, av. del Marquès de Benicarló, fins a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Bar El Polígono.

10.00 h Exposició de manualitats i artesanies confeccionades pels socis del Club de la Tercera Edat i de la Federació Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes del Baix Maestrat. L'exposició estarà oberta els dies 19, 20 i 21, en horari de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 19.00 h. Lloc: Club de la 3a Edat de Benicarló.

11.00 h Degustació de fideuada a preus populars. Lloc: Av. de Joan Carles I. Organitza: Falla el Grill.

11.00 h LXVIII Exposició de Productes del Camp i Eines Agrícoles. Organitza: Regidoria d'Agricultura i el Consell Agrari Municipal. Col·labora: Associació de la Dona Llauradora. L'exposició estarà oberta fins al dia 22 d'agost, en horaris d'11.00 h a 13.00 h i de 18.00 h a 21.00 h. Lloc: Baixos de la Cambra Agrària (c. de Pius XIII).

12.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia Hermanos Miró de la Ribera de Cabanes, a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: GroupAuto.

16.00 h Torneig de pàdel. Organitza: Padel Indoor Benicarló. Lloc: Padel Indoor Benicarló.

17.00 h Juga amb la Penya la Pinya (activitats infantils). Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu.

17.00 h Campionat de guinyot. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

17.00 h Desafiaments de pilota de les Festes Patronals, enfrontaments entre els membres del Club. Organitza: Club Pilota Valenciana Arrea-li Bona. Lloc: Frontó de l'IES Joan Coromines.

17.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia de José Vicente Machancoses de Picassent (València), al recinte taurí de l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Bar Davant del Port.

17.30 h Fira alternativa. Horari de 17.30 h a 1.00 h. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pl. dels Mestres del Temple.

18.00 h Taller infantil de pintura rupestre (breu presentació de les pintures d'art rupestre de Valltorta-Gassulla, per a pares i fills) a càrrec de l'Associació Amics Valltorta-Gassulla i el Taller de Sali. Lloc: Mucbe. Organitza: Regidories de Cultura i Festes.

19.00 h Teatre de carrer de la companyia El Carromato amb l'obra Bufonadas. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pl. del Mercat, c. de Pius XII, c. d'Hernan Cortés, c. de València, pl. de la Comunitat Valenciana, c. del Grau i c. d'Hernan Cortés.

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

19.30 h Cercavila de la Banda de Música Ciutat de Benicarló, per recollir la dama/musa de l'entitat. Organitza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. Lloc: Des del c. de Cabanes, fins al c. d'Hernán Cortés i cap a l'Ajuntament.

21.00 h Cercavila amb la Reina de les Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i les dames de les entitats, acompanyades per la Banda de Música Ciutat de Benicarló i la Colla de Dolçainers de Benicarló. Recorregut: Ajuntament, c. de Ferreres Bretó, pl. de la Constitució, av. de Joan Carles I, c. del Crist de la Mar, c. del Dr. Ferrán, pl. de la Mare Molas, av. de Catalunya, c. de Manuel Alvar fins a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal. Rams a càrrec de la Floristeria Florit. Organitza: Comissió de Festes.

23.00 h Ball de gala en homenatge a les dames de les entitats locals. Durant l'acte es retrà homenatge a les Persones Destacades en l'Àmbit de l'Acció Social 2013, els voluntaris del Menjador Social, a la Millor Esportista 2013, Marta Gimeno Cardona, a la Millor Trajectòria Esportiva, Gregorio Segarra Calvet, a la Millor Entitat Esportiva 2013, Benicarló Base Futbol, i a la Persona Destacada en l'Àmbit Cultural 2013, Sergi Querol Giner. Actuació de l'orquestra La Mundial. Entrades: 12 euros cadira i 90 euros taula (venda anticipada a la seu de la Comissió de Festes). Assistència d'etiqueta. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal.

23.31 h IX Mira qui Canta. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h Festa remember amb el resident DJ Rovira. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI

1.00 h Cada sitraler amb la seua sitralera. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.30 h Nit de disfresses. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

 

Jueves, 22 de Agosto

 

9.00 h Entrada de bestiar boví de la ramaderia L'Assut de Xerta, pel. c. del Crist de la Mar, av. del Marqués de Benicarló, fins a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Construye Fernández.

11.00 h LXVIII Exposició de Productes del Camp i Eines Agrícoles. Organitza: Regidoria d'Agricultura i el Consell Agrari Municipal. Col·labora: Associació de la Dona Llauradora. L'exposició estarà oberta fins al dia 22 d'agost, en horaris d'11.00 h a 13.00 h i de 18.00 h a 21.00 h. Lloc: Baixos de la Cambra Agrària (c. de Pius XIII).

12.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia L'Assut de Xerta, a l'esplanada del port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Construye Fernández.

16.00 h Torneig de pàdel. Organitza: Padel Indoor Benicarló. Lloc: Padel Indoor Benicarló.

16.00 h XXIII Concurs de Parxís Penya els Tararots. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

16.30 h Concurs de guinyot. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

17.00 h Exhibició de bous a la mar amb la ramaderia d'Alberto Granchel de Quatretonda, al recinte taurí de l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Pizzeria Trevi.

17.02 h VI Torneig Mundial de Ping-Pong. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

17.30 h Un per a guanyar. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

17.30 h Volta a peu pel terme de Benicarló. Sortida des del MUCBE (C. de Sant Francesc). La preinscripció (gratuïta) s'ha de fer als baixos de la Cambra Agrària de Benicarló, situada al c. de Pius XII, el dimecres 21 i el dijous 22 entre les 12.00 h i les 13.30 h i el mateix dijous, una hora abans, al mateix punt de sortida, a la plaça del MUCBE. L'organització aconsella portar calçat adequat, una gorra o un barret i aigua. L'hora d'arribada prevista són les 21.00 h, a la plaça del Mucbe. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Fruiteries Benihort, Dimarser SL, Fruites El Santet, Restaurant Sant Gregori i Hotel El Pinche de Oro.

18.00 h II Degustació de Pinya. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Pl. de la Constitució.

19.00 h Tres hores de resistència ciclista, proves en pista. Organitza: Club Ciclista Deportes Balaguer de Benicarló. Lloc: Pista de Ciclisme.

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

19.00 h Concurs de pesca de Festes Patronals 2013. Categoria Sènior. Organitza: Club de Pesca El Mero. Lloc: Escullera del Port.

20.00 h Partida d'exhibició de galotxa. Lloc: C. d'Hernán Cortés (entre el c. de Joan XXIII i l'av. de Iecla). Patrocina: Bar Milord. Organitza: CPV Arrea-li Bona.

20.00 h Participació del quadre de ball i del cor rociero Aires de mi tierra. Organitza: Casa de Andalucía de Benicarló. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu.

22.15 h Entrada infantil amb carretons i posteriorment carretons embolats, a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Carnes Ros, Colla el Torill i Colla Collonuts.

23.04 h IV Cursnabirra Arjupera. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

23.30 h Ball popular amb l'actuació del duo musical María Chacón. Lloc: Pl. dels Mestres del Temple. Col·laboren: Luz de Luna, Xanadú i Port Vell.

23.30 h Tres bous embolats, al recinte taurí de l'esplanada del Port, a càrrec de les ramaderies Granchel de Quatretonda, Germán Vidal de Cabanes i L'Assut de Xerta. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Desguaces Pellicer.

00.00 h Nit del Ninot: disfressa't en ple estiu! Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

1.00 h Festa del barret. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.12 h III Nit Temàtica Tira-li Cara! Concurs de carasses. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

2.30 h Nit de la Penya Salats. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

3.30 h Festa flis-flas. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

3.34 h Aurelioooooooo! Concurs de crits. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

 

Viernes, 23 de Agosto

 

9.00 h Entrada de sis bous cerrers de la ramaderia Manolo Beltrán de Cabanes, encast Salvador Domecq, pel c. del Crist de la Mar, av. del Marquès de Benicarló, fins a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: GroupAuto.

10.00 h Exposició de vestits de flamenca, a la seu de la Casa de Andalucía. L'exposició estarà oberta els dies 23 i 24, en horari de 10.00 h a 12.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Organitza: Casa de Andalucía Benicarló. Lloc: Seu de la Casa de Andalucía, c. de Pere de Thous núm. 2.

10.30 h II Campionat de Guinyot. Organitza: Junta Local Fallera. Inscripcions i informació al Bar TuBar. Lloc: Al costat de la seu de la JLF, al final del c. del Crist de la Mar.

12.00 h Prova de dos bous cerrers, de la ramaderia Manolo Beltrán de Cabanes, a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Macadam Biker Café.

13.00 h Musclada popular a l'av. del Marqués de Benicarló. Organitza: Bar Hogar del Pescador. Col·labora: Comissió de Festes.

15.30 h Torneig de poker Texas hold'em. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

16.00 h Torneig de FIFA. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

16.00 h Torneig de pàdel. Organitza: Padel Indoor Benicarló. Lloc: Padel Indoor Benicarló.

17.00 h Exhibició de bous a la mar amb les ramaderies de Vicente Morrell, Corro de Cullera i Manolo Beltrán de Cabanes. Quatre bous cerrers de l'entrada, al recinte taurí de l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Transportes Salinas.

17.30 h I Campionat de Kendama i Exhibició. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

18.00 h Tarda de dibuix amb espectacle infantil i gran xocolatada. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pl. de Ramon Llull. Col·laboren: Restaurant El Cortijo, Panaderia Sergio i Llibreria Papereria Benicart.

18.30 h Tómbola solidària Mans Unides. Organitza: Mans Unides Benicarló. Lloc: Ptge. de l'Edifici Torre de Benicarló.

18.30 h Obertura del mercat medieval. Obert fins a les 24.00 h. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu, c. de Sant Joaquim, pl. de Sant Joan, c. de Sant Joan, c. de Sant Jaume, c. Pubill, c. de les Salines. Organitza: Comissió de Festes.

19.00 h I Volta Solidària de Festes Patronals a càrrec de l'AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer). Col·labora: Comissió de Festes. Lloc: Pl. de Ramon Llull.

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

19.30 h Cercavila prèvia a la serenata a Sant Bartomeu. Organitza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. Lloc: C. de Cabanes.

20.00 h Cercavila de les feres de l'Estel del Collet. Amb els gegants Puig i Tossa, portats per la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. Sortida des de la pl. de Ramon Llull, c. de Joanot Martorell, c. del Botànic Cavanilles, c. de Santa Bàrbara, c. de Santa Càndida, c. de la Mare de Déu del Carme, c. de Sant Francesc i Ajuntament.

20.30 h Ball i danses populars, a l'ermita de Sant Gregori. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Restaurant Sant Gregori.

21.00 h Típica torrada fallera. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

21.00 h Tradicional serenata a Sant Bartomeu. Organitza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu.

21.13 h VII Concurs de Truites. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

23.00 h Nit d'albades benicarlandes. Cantada d'albades a la Reina, Dulcinea i dames de la Cort d'Honor. Recorregut: Pl. de Sant Bartomeu, Ajuntament, Edifici Gòtic. Organitza: Associació Cultural Grup Música i Danses La Sotà. Col·labora: Comissió de Festes.

23.00 h III Ruta Nocturna Penya els Tararots. Amenitzada per una xaranga. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carrers de Benicarló.

23.00 h Concert de rock a càrrec del grup Mermelada de perlas, homenatge a Pearl Jam, més un grup convidat. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Cervecería Babilon. Lloc: Pl. de l'Auditori.

23.00 h X Carril Barril. Informació i inscripcions durant la setmana, a la barra de la penya. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI.

23.30 h Ball popular amb l'actuació del duo musical Duo Sol Negre. Lloc: Pl. del Mercat Vell. Col·laboren: Frankfurt 10, Levante, Nou Racó i Goya.

00.00 h Nit fallera amb mocadors xqsids i mooolts litres de Miss Tela. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI

00.06 h IX Concurs de Duret Femení. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

00.10 h Concurs d'emboladors amb sis bous cerrers de la ramaderia Manolo Beltrán de Cabanes i de Salvador Domecq, a l'esplanada del Port. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Hogar del Pescador.

00.39 h III Ruta del Jagger. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h Festa tropical. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h VIII Sessió Paxanga Remember amb DJ Trompi. Organitza: Penya el Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h III Happy Fúcsia Night. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

1.02 h IX Festa Flower Power. Reviu els 80! Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

3.30 h Twister gegant. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

4.00 h Festa flis-flas. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

 

Sábado, 24 de Agosto

 

10.00 h Exposició de vestits de flamenca, a la seu de la Casa de Andalucía. L'exposició estarà oberta els dies 23 i 24, en horari de 10.00 h a 12.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Organitza: Casa de Andalucía Benicarló. Lloc: Seu de la Casa de Andalucía, c. de Pere de Thous núm. 2.

10.30 h XL Open de Tennis Benicarló. Organitza: Club de Tennis Benicarló. Lloc: Instal·lacions esportives de la carretera CV-135 Km 4,8.

10.30 h II Open de Pàdel Club Tennis Benicarló. Organitza: Club de Tennis Benicarló. Lloc: Instal·lacions esportives de la carretera CV-135 Km 4,8.

12.00 h Tómbola solidària Mans Unides. Organitza: Mans Unides Benicarló. Lloc: Ptge. de l'Edifici Torre de Benicarló.

12.00 h Acte d'obertura del mercat medieval, amb la visita de la Reina de les Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i autoritats, a la pl. de Sant Bartomeu i carrers per als vianants del centre històric de la ciutat. Obert fins a les 24.00 h. Pregó d'inauguració: Els bufons. Els bufons de la cort, amb les seues habilitats i utilitzant un interessant text d'El viaje entretenido, d'Agustín de Rojas, ens donaran la benvinguda al mercat. Organitza: Comissió de Festes.

12.30 h Mercat medieval: El bullangós. És el bullangós un personatge acostumat a viure en la corda fluixa. En eixa fina línia entre l'èxit i el fracàs, entre la llum i la penombra. Un dia dormirà a palau, l'endemà potser a l'estable d'una humil posada. És per tant un ésser hàbil i esmunyedís. Organitza: Comissió de Festes

13.00 h Dinar de germanor per a socis de la Falla la Barraca, simpatitzants i públic en general. Menú: 5 EUR. Inscripció i reserva fins a les 12.00 h. Lloc: C. de la Pau. Organitza: Falla la Barraca.

13.00 h Visita al centre geriàtric municipal per part de la Reina de les Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i autoritats. Organitza: Comissió de Festes.

13.00 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes.

13.30 h Mercat medieval: Contes i llegendes dels bufons. Llegendes sobre reis explicades pels seus súbdits més propers, els bufons, que des de llunyanes corts ens portaran algunes de les més increïbles i divertides històries. Organitza: Comissió de Festes

14.00 h Mercat medieval: Milcares, el vagamón savi. Aventurer intrèpid i viatjant incansable va explicant trobades amb éssers inimaginables que li van ensenyar màgia i habilitats que acontentaran tant el més menut com el pare que estiga atent. Organitza: Comissió de Festes

14.30 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes

15.00 h Mercat medieval: L'hora del Bon Yantar. Tancament del mercat medieval. Organitza: Comissió de Festes.

16.00 h Campionat obert de jocs de taula. Lloc: Casal de la Falla la Barraca. Organitza: Falla la Barraca.

16.00 h Tirada oberta de tir al plat, fossa universal. Organitza: Club de Caçadors de Sant Hubert. Lloc: Camp de Tir La Basseta.

17.00 h IV Trofeu de Pilota Caixa Rural Benicarló, Ciutat de Benicarló. Fase final. Organitza: Club Pilota Valenciana Arrea-li Bona. Lloc: Frontó de l'IES Joan Coromines.

17.00 h Concurs de petanca. Organitza: Club de Petanca Bolas y Bochas. Lloc: Terrenys del Club, davant de la platja del Morrongo.

18.00 h XXXV Cross de Festes de Benicarló. Organitza: Club d'Atletisme Baix Maestrat. Lloc: C. de Ferreres Bretó i pl. de la Constitució.

18.00 h El mercat medieval obri les seues portes. Organitza: Comissió de Festes

18.00 h Concentració de minimotos, tricicles i motos de bateria. Organitza: Maestrat Motor Club Benicarló. Lloc: Pl. dels Mestres de Montesa.

18.30 h Mercat medieval: La família. Una estranya família de comerciants ha arribat a la ciutat, amb el carro recorrerà carrers i places buscant un lloc on vendre els seus productes, però la venda es tornarà en disbarat gràcies als seus eixelebrats membres. Organitza: Comissió de Festes.

18.30 h Tómbola solidària Mans Unides. Organitza: Mans Unides Benicarló. Lloc: Ptge. de l'Edifici Torre de Benicarló.

19.00 h XXVIII Milla Urbana Ciutat de Benicarló. Organitza: Club d'Atletisme Baix Maestrat. Lloc: C. de Ferreres Bretó.

19.00 h Mercat medieval: Malacara, el lladregot. Personatge itinerant, ningú sap per on pot aparèixer, el que potser noteu és que us falte alguna cosa de valor. Compte amb aquest pertinaç lladregot. Organitza: Comissió de Festes

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

19.00 h Missa concelebrada a l'església de Santa Maria del Mar amb els rectors de les parròquies de la ciutat i presidida pel rector de Santa Maria del Mar, el reverend Antonio Jurado García. Càntics a càrrec del Cor Parroquial. Arranjaments florals a càrrec de Floristeria Adell.

19.30 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes

20.00 h Sopar de pa i porta amb torradeta fallera per al públic en general. Lloc: C. de la Pau. Organitza: Falla la Barraca.

20.00 h Processó dels patrons Sant Bartomeu i els Sants Màrtirs Abdó i Senén al costat del clergat de la ciutat, Reina de les Festes, Dulcinea, Cort d'Honor, i les autoritats, acompanyats per la Colla de Gegants i Cabuts i la Colla de Dolçainers.

20.30 h Mercat medieval: La visita (contes i titelles). Els còmics ens delectaran amb una interessant història per a tota la família: Una inesperada visita despertarà la imaginació dels més menuts aconseguint convertir els objectes més comuns en les històries més divertides. Organitza: Comissió de Festes.

20.30 h Flamenc i dansa clàssica espanyola del Ballet Passión Flamenca. Direcció i coreografia: Águeda Fibla. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu.

21.00 h Mercat medieval: El contrafet. Astut i de verb fàcil, farà entendrir al públic, malgrat el seu horrorós aspecte. Organitza: Comissió de Festes.

21.30 h Gran mascletada a càrrec de la Pirotècnia Tomás de Benicarló. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: Pl. de Mossén Tomás.

21.30 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes

21.45 h Cercavila de danses populars. Recorregut: Pl. de la Mare Molas, c. del Dr. Ferrán, c. de Pius XII, pl. de la Constitució. Organitza: Associació Cultural Grup Música i Danses La Sotà.

22.00 h Actuació d'un duo musical. Lloc: C. de la Pau. Organitza: Falla la Barraca.

22.00 h Danses populars, balls típics de Benicarló. Lloc: Pl. de la Constitució. Organitza: Associació Cultural Grup Música i Danses La Sotà. Lloc: C. de Ferreres Bretó.

22.30 h Mercat medieval: Benigne, el faquir. Viatger infatigable, com els seus més remots avantpassats, rememora i narra la seua etapa en la ruta de la seda. Tindreu l'oportunitat de poder compartir un tros del seu viatge amb tan singular personatge, que us introduirà de manera desenfadada en aquest fascinant món del faquirisme. Organitza: Comissió de Festes.

23.00 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes

23.30 h Mercat medieval: La dansa de la mort. Segle XV, les tan freqüents com destructives epidèmies fan que la imaginació popular se centre en la mort. Però la mort no és destructiva, sinó una mera missatgera que iguala els homes sense distinció entre pobres i rics, poderosos o serfs, església o captaires. La música, el foc i la dansa es combinen per recrear aquest ancestral espectacle que perdurà en el temps fins a ben avançat el segle XVII. Organitza: Comissió de Festes.

24.00 h Espectacular concert del grup Jackson tribute, en homenatge a Michael Jackson, a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu de Benicarló. Preu de l'entrada: 6 EUR. Obertura de les taquilles a partir de les 22.00 h.

00.00 h Fluor party amb pintura i detalls per brillar en plena nit. Organitza: Penya XQSI. Lloc: Caseta de la Penya XQSI

1.00 h Closing party. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

1.00 h VIII Festa del Semàfor. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

2.00 h Closing party pinyera. Organitza: Penya la Pinya. Lloc: Recinte de penyes.

2.00 h III Free Hugs. Organitza: Penya els Tararots. Lloc: Carpa de la Penya els Tararots.

2.30 h Festa com si fóra Cap d'Any. Organitza: Penya El Masclet. Lloc: Recinte de penyes.

4.48 h VII Volem una Setmana més de Festes. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

5.00 h Festa fi de curs. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

5.30 h Festa flis-flas. Organitza: Penya Sector Crític. Lloc: Recinte de penyes.

6.59 h VII Concurs de Neteja amb Granera. Organitza: Penya l'Arjup. Lloc: Recinte de penyes.

 

Domingo, 25 de Agosto

 

10.00 h X Tirada Social de Guatlles a Màquina, in memoriam Mariano Masip Ferrer. 10 guatlles. Organitza: Club de Caçadors Sant Hubert. Lloc: Camp de Tir La Basseta.

11.00 h Concentració i exposició de vespes històriques. Organitza: Societat Scooter Club Baix Maestrat. Lloc: Pl. de la Constitució.

11.30 h Obertura del mercat medieval. Organitza: Comissió de Festes.

12.00 h Mercat medieval: Cercaviles d'obertura. Els joglars esperesen el mercat; entre danses, històries i acrobàcies els joglars arriben al mercat disposats a alegrar el matí. Organitza: Comissió de Festes.

12.00 h Tómbola solidària Mans Unides. Organitza: Mans Unides Benicarló. Lloc: Ptge. de l'Edifici Torre de Benicarló.

12.30 h Mercat medieval: Milcares, el vagamón savi. Aventurer intrèpid i viatjant incansable va explicant trobades amb éssers inimaginables que li van ensenyar màgia i habilitats que acontentaran tant el més menut com el pare que estiga atent. Organitza: Comissió de Festes.

13.00 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes.

13.30 h Mercat medieval: Els donyets ronyosets. Aquests singulars donyets us explicaran algunes de les seues llegendes, contes, històries i cançons per als més menuts. Organitza: Comissió de Festes.

14.00 h Mercat medieval: El bullangós. És el bullangós un personatge acostumat a viure en la corda fluixa. En eixa fina línia entre l'èxit i el fracàs, entre la llum i la penombra. Un dia dormirà a palau, l'endemà potser a l'estable d'una humil posada. És per tant un ésser hàbil i esmunyedís. Organitza: Comissió de Festes.

14.30 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes.

15.00 h Mercat medieval: L'hora del Bon Yantar. Tancament del mercat medieval. Organitza: Comissió de Festes.

18.00 h El mercat medieval obri les seues portes. Organitza: Comissió de Festes

18.30 h Mercat medieval: La mascarada. Joglars i còmics recorren carrers i places en una singular desfilada de màscares i alegria. Organitza: Comissió de Festes.

18.30 h Tómbola solidària Mans Unides. Organitza: Mans Unides Benicarló. Lloc: Ptge. de l'Edifici Torre de Benicarló.

19.00 h Desfilada de carrosses i batalla de confeti, amb l'acompanyament dels gegants Tolo i Mar, portats per la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló, i de la Colla de Dolçainers de Benicarló. Organitza: Comissió de Festes. Lloc: C. de Ferreres Bretó.

19.00 h Mercat medieval: El contrafet. Astut i de verb fàcil, farà entendrir al públic, malgrat el seu horrorós aspecte. Organitza: Comissió de Festes.

19.00 h Exposició «Les seues mans són les meues mans. Vine i veuràs». Organitza: Associació d'Exalumnes La Salle de Benicarló. Lloc: Llar La Salle.

19.30 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes.

20.30 h Mercat medieval: L'aquelarre. Un divertit grup de bruixes faran les delícies de menuts i majors en un joc d'animació teatral, en el qual el públic serà protagonista directe dels conjurs i encanteris que aquests curiosos éssers puguen imaginar. Organitza: Comissió de Festes.

21.00 h Mercat medieval: Malacara, el lladregot. Personatge itinerant, ningú sap per on pot aparèixer, el que potser noteu és que us falte alguna cosa de valor. Compte amb aquest pertinaç lladregot. Organitza: Comissió de Festes

21.30 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes.

22.00 h Rondalla popular amb el grup Veniu a cantar, a la platja del Morrongo. Organitza: Comissió de Festes.

22.30 h Mercat medieval: Benigne, el faquir. Viatger infatigable, com els seus més remots avantpassats, rememora i narra la seua etapa en la ruta de la seda. Tindreu l'oportunitat de poder compartir un tros del seu viatge amb tan singular personatge, que us introduirà de manera desenfadada en aquest fascinant món del faquirisme. Organitza: Comissió de Festes.

23.00 h Mercat medieval: Dansa àrab itinerant pel recorregut del mercat. Organitza: Comissió de Festes.

23.15 h Mercat medieval: Cercaviles de comiat dels comediants. Entre foc i pirotècnia els comediants s'acomiaden fins a la propera visita a la vila. Organitza: Comissió de Festes.

23.30 h Gran castell de focs artificials, a l'escullera del Port, a càrrec de Pirotècnia Tomás de Benicarló. Organitza: Comissió de Festes.

 

[Img #25500]