FESTA DE SANT MARTÍ EN VILADECAVALLS

15 Y 16 DE NOVIEMBRE DE 2014

Programa de la Festa de Sant Martí y Fira Gastronómica en Viladecavalls

Programa de la Festa de Sant Martí y Fira Gastronómica de Viladecavalls

15 y 16 de Noviembre de 2014


Viladecavalls omplirà, els dies 15 i 16 de novembre, el casc antic i voltants, de tradicions, cultura i activitats per celebrar la seva Festa Major d’Hivern convidant a veïns, veïnes i visitants a descobrir i conèixer el nostre municipi.


L’any passat es va celebrar la primera edició de la Fira “VILADECAVALLS, RECUPEREM LES TRADICIONS” emmarcant-la dins la Festa de Sant Martí, patró del municipi i antiga Festa Major. Aquest any, i després de l’èxit de participació que va rebre la primera edició amb una afluència de més de 1500 visitants, es pretén consolidar aquesta fira i totes les seves activitats, fent així que Viladecavalls passi a formar part de l’agenda de Fires i Cultura Popular de Catalunya.


Dins els actes de la primera edició es va poder gaudir de la fira gastronòmica, l’acte conegut com a matança del porc i les aules de gust, entre d’altres activitats.


En aquesta segona edició es va un pas més enllà i, a més d’allargar els actes a tot el cap de setmana i no només el diumenge com fins ara, s’inclouen novetats com la presentació per part de Cuina Vallès del nou plat “L’Olla Vallesana” , amb l'oferiment de 1000 racions gratuïtes per als assistents, la gran gimcana “Jo sóc de poble” o el primer Festival Jove de música en viu “Horsetown Music Festival” donant veu i espai a la demanda del col·lectiu jove del municipi.


En un esdeveniment d’aquest caire es treballa conjuntament des de totes les àrees de l’ajuntament i entitats del municipi, buscant la fórmula perquè la organització garanteixi que tots i totes puguem passar-ho bé, alhora que ajudem a potenciar l’economia local i donem a conèixer el nostre entorn i la nostra tradició.Programa Sant Martí 2014


FIRA GASTRONÒMICA

Amb la presència d'establiments, productors i restauradors, que oferiran productes de qualitat i de proximitat, en venda al detall o en format degustació.

→ Dissabte 15 novembre de 10 a 20h

→ Diumenge 16 novembre de 10 a 17h

Lloc: C. Antoni Soler Hospital i C. NouDissabte 15 de novembre

De 10h a 13h

Olla Vallesana


Organitzada pel col·lectiu de cuiners de Cuina Vallès, amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i presentada i elaborada en directe, amb productes de qualitat i de la terra, com és la mongeta del ganxet, la botifarra terregada, la col de paperina, l'oli de la varietat becaruda, i acompanyada dels vins del celler d'Ullastrell.

Degustació gratuïta

Lloc: Plaça de la Vila

De 10h a 13h

Desfilada de gossos a càrrec de Help Guau, SL


Vine a conèixer els animals de companyia recollits a Viladecavalls i que busquen família, en una gran desfilada i altres actuacions sorpresa.

Pots venir amb el teu gos i participar de la festa!

Lloc: c. de Baix

Col·labora: HELP GUAU, SL i Ajuntament de Viladecavalls.

13h

Concert medieval de la Carmina Burana


A càrrec de la Banda Municipal, el Cor Sant Martí i la Coral Infantil de l'EMMPC de Viladecavalls. Més de 70 persones i 3 actors per la posada en escena.

Lloc: Amfiteatre Municipal.

De 16h30 a 19h

Gimcana "Jo sóc de poble"


Un model de joc ambientat en la tradició rural i que fomenta la participació en grup. Desplagarem un seguit de proves aptes per a totes les edats que ens aportin diversió i coneixements. Podràs buscar l'agulla en un paller o comprovar que la llet no ve del brick, entre moltes d'altres.

Lloc: Plaça de la Vila i voltants

Cal inscripció prèvia Formulari d'inscripció

De 20h a 4h

Horsetown Music Festival


En la seva primera edició , amb la presència de grups en directe i de joves promeses que ens transportaran a un món jove.

Lloc: Plaça Masia de Can TuruDiumenge 16 de novembre

A partir de les 10h

Matança del porc


Segona edició de la MATANÇA DEL PORC, amb l'elaboració d'embotits i productes derivats que es posaran a la venda. Comptarem de nou amb la presència de diversos especialistes que introduiran al públic una de les tradicions gastronòmiques més arrelades al nostre país. Tot a càrrec de l'Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Manlleu.

Rostida "A LA FLAMA" de dos porcs, disposats al foc des de la vesprada de dissabte. Després de més de 12 hores de cocció, els visitants podrán gaudir d'aquesta deliciosa carn rostida a partir de les 13,30h.( prèvia adquisició de tiquet). A càrrec de l'Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Manlleu.

Programació de TASTOS GUIATS amb productes agroalimentaris, singulars i alguns "recuperats" de la comarca del Valles Occidental a la sala de plens- AULA DE GUST

Tast 1 diumenge 16: 11:00h Dolços

Tast 2 diumenge 16: 12:00h Postres de músic

Tast 3 Diumenge 16: 13:00h Salats

De 11h a 16h

Mostra d'oficis antics


Vine a visitar les tradicions que encara es mentenen vives I aprèn-les mentre gaudeixes.

Lloc: C. de Baix

11:30h

Missa solemne de Sant Martí


Amb la participació del Cor Sant Martí