CABALGATA DE REYES DE MATARÓ Cavalcada dels Reis a Mataró 2019

Horario y recorrido de la Cabalgata de Reyes Magos de Mataró - Cavalcada de Reis a Mataró

5 de enero de 2019

Cavalcada de Reis a Mataró - Cabalgata de Reyes
Cavalcada de Reis a Mataró - Cabalgata de Reyes

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Mataró el dia 5 de gener carregats d’il·lusió. Enguany la Cavalcada constarà de 26 comparses i 19 carrosses i comptarà amb noves incorporacions d’entitats i grups musicals que afegiran més música i color a l’acte.

 

L’arribada de Ses Majestats mantindrà la seva estructura en 5 grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament. Una vegada més la música serà una de les protagonistes de la comitiva amb l’acompanyament que les carrosses de rei tindran amb grups de música africana, aràbiga i balcànica. Enguany s’afegeix el grup de música Sound de Secà que acompanyarà la carrossa del carbó. L’efecte de color i moviment anirà a càrrec de l’escola de Dansa Asrai de Mataró, els alumnes de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura, i enguany també s’incorpora una entitat representativa del col·lectiu xinès de la ciutat que portaran elements tradicionals que surten a les seves celebracions.

 

Una vegada més els infants podran estar ben a prop dels Reis d’Orient i saludar-los a la ja tradicional baixada a peu a la plaça de Santa Anna, espai on llegiran el conte de reis que enguany el signa l’escriptora mataronina Maria Català.

 

 

L’Ajuntament ha començat a treballar amb la reducció de la participació dels animals en algunes de les festes tradicionals i la Cavalcada deixarà de tenir animals de tracció. Aquesta mesura afectarà a les carrosses del carbó, que anirà tirada per vagonetes, que avui s’han pogut veure al magatzem municipal, i la del tramvia per la que cal trobar un sistema de tracció mecànica adient, així com el carruatge que sortia a l’obertura. Aquestes últimes, enguany no sortiran al carrer.

 

Cabalgata de Reyes de Mataró 2019: horario y recorrido

DIUMENGE,30 DE DESEMBRE DE 2018

Arribada dels Missatgers Reials al Port de Mataró. A les 12.30 h. 

 

Com és tradició els Missatgers Reials arribaran per mar a la ciutat uns dies abans per recollir les cartes dels mataronins. Ho faran a bord del llaüt Sant Ramon el dia 30 de desembre a les 12.30 h al Port de Mataró. Per acompanyar l’espera, des de les 11.30 h petits i grans podran gaudir d’un espectacle de tribut a Michael Jackson amb el grup I Want U Back. El concert forma part del programa de concerts Xics’n’Roll de la Casa de la Música de Mataró i està inclòs dins el cicle Sortim en família. Mentre els menuts donin les cartes als missatges qui pujarà damunt l’escenari per seguir amenitzant la festa seran els mataronins Gospelsons.

 

El Port de Mataró i diferents establiments col·laboren en aquesta activitat donant xocolata desfeta als assistents

 

Les famílies amb infants amb dificultats poden adreçar-se als patges per poder evitar cues en cas que així ho necessitin.

 

En cas de mal temps, l’arribada es farà a la mateixa hora a la carpa de la Plaça de Santa Anna.

 

 

 

DEL 2 AL 5 DE GENER DE 2019

Recollida de cartes dels Missatgers i Missatgeres Reials

 

 

Els Missatgers Reials seguiran recollint les cartes els dies 2, de 17 a 20 h, i 3 i 4 de gener d’11 a 13 h i de 17 a 20 h a la plaça de Santa Anna. Durant aquestes hores es faran diferents activitats, l’AV Mataró Centre, Unió de Botiguers i la Direcció de Cultura, com l’animació de Jaume Barri cada tarda a les 18.30 h, el dia 3  hi haurà jocs gegants durant tot el dia, mentre que el dia 4 es farà un taller d’automaquillatge. Durant aquests tres dies s’oferirà brou calent i un taller de fanalets.

 

L’escenari on els missatgers rebran els menuts amb les cartes plenes de desitjos enguany serà accessible a les cadires de rodes.

 

A més a més també hi haurà recollida de cartes als següents indrets:

 

AV Cirera (ctra. de Cirera, 33): Dia 4, de 17 a 20 h. 

AV La Llàntia (pl. de La Roda de Andalucía): Dia 2, de 17 a 20 h.

AV Via Europa - Nou Parc Central (c. d'Alemanya, 27): Dia 3, de 17 a 20 h.

AV Vista Alegre (c. d'Almeria s/n): Dies 3 i 4, de 17 a 20 h.

AV L'Havana i Rodalies (camí Ral, 159-163): Dia 3, de 17 a 20 h.

Casal de Barri Les Esmandies (ronda O'Donell, 94): Dies 3 i 4, de 17 a 20 h.

CC Pla d'en Boet (c. Juan Sebastián Elcano, 6): Dia 3, de 17 a 20 h.

CC Rocafonda (c. de Pablo Picasso, 28): Dies  2 i 3, de 17 a 20 h i dia 4, d'11 a 13 h i de 17 a 20 h.

Mercat de la plaça de Cuba ( Plaça de Cuba, 47): Dia 4 de 17,30 a 19,30 h i dia 5, d'11 a 13 h.

Parc de Palau (C. Siete Partidas, 2): Dies 3 i 4, d'11 a 13 h i de 17 a 20 h.

Pati de Can Marchal: Dia 4, de 17 a 20 h.

Santes Escorxador: Biblioteca Antoni Comas: Dia 2 de 17 a 20 h.

CC Molins (Centre Cívic Molins): Dies 3 i 4, de 17 h a 20 h.

AV Cerdanyola (Plaça Isla Cristina): Dies 2 i 4 de 17 a 20 h.

 

 

DISSABTE, 5 DE GENER DE 2019

Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient

 

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Mataró el dia 5 de gener carregats d’il·lusió. Enguany la Cavalcada constarà de 26 comparses i 19 carrosses i comptarà amb noves incorporacions d’entitats i grups musicals que afegiran més música i color a l’acte.

 


La Cavalcada sortirà a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico, i farà el següent recorregut:

 • ronda d’Alfons X el Savi,
 • la plaça d’Espanya,
 • el camí de la Geganta,
 • la plaça de Granollers,
 • la ronda de Leopoldo O’Donnell,
 • la plaça de Manuel Serra i Xifra,
 • el camí del Mig,
 • el carrer de Miquel Biada,
 • la ronda Francesc Macià,
 • el camí Ral, la Rambla,
 • la plaça de Santa Anna
 • i la Riera fins a l’Ajuntament.

Després del recorregut i quan arribin a l’Ajuntament, Ses Majestats rebran els obsequis de part dels mataronins, de mans de la regidora de Cultura, Núria Moreno. El Rei Melcior rebrà la clau de la ciutat que obre totes les portes i un plànol per tal de no deixar ningú sense regal. Al Rei Gaspar se li donarà unes mantes per recuperar-se del fred, unes mantes que simbolitzen la importància del passat tèxtil de la ciutat. Per acabar, el Rei Baltasar rebrà raïm per refer-se del llarg viatge i que esdevé un recordatori de l’antiga ciutat Iluro des d’on sortien les tines de vi cap a les tropes romanes.

 

Es repartiran 1.500 kg de caramels sense gluten, per tant aptes per a celíacs, al llarg de la rua i les carrosses pròpies de Ses Majestats lliuraran caramels també sense sucre aptes per a diabètics.

 


Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR