Fiestas en CERVERA

que día es, cuando son y programa de las fiestas de Cervera: Festa Major, La Passió de Cervera, L'Aquelarre, Festival Nomad, Festa de la Pascua, Sant Magí...

Aquelarre de CERVERA 2023

del 25 al 27 de agosto de 2023 Cervera celebra su Aquelarre con un variado programa de actividades: recreació de la llegenda del Mascle Cabró, Trobada de bèsties de foc, Fira del Gran Boc, concerts...

Programa del Aquelarre de Cervera
Aquelarre de Cervera 2023

L’Aquelarre de Cervera tornarà el cap de setmana del 25 al 27 d’agost de 2023 omplint els carrers de la capital de la Segarra de foc, bruixes i esoterisme en una de les cites culturals imprescindibles de l’estiu a Catalunya amb més de 350 quilos de pólvora al centre històric de Cervera. 

 

La recreació de la llegenda del Mascle Cabró serà, un any més, el moment àlgid d’una festa que mobilitza Cervera i les seves entitats i que es renova contínuament per guanyar nous públics. En aquest sentit, en aquesta 45a edició de l’Aquelarre l’espectacle central de dissabte a la nit tindrà com a fil conductor els personatges de Dante i Virgili a la Divina Comèdia en el seu particular recorregut per l’infern a través d’uns cercles que acabaran amb l’aparició del Mascle Cabró i la seva esperada gran escorreguda. La direcció artística de la festa va a càrrec d’Alea Teatre.

 

TRES ACTES

 

Dante i Virgili transitaran per l’infern en un viatge en què, en el primer acte, es veuran les animes buides dels justos que no han conegut a Déu, els pecadors incontinents de la luxúria castigats per Minos, els golafres turmentats per Can Cerber i els àvars torturats per Plutus. El segon acte presentarà els heretges guiats per Eumènides, els irats dominats per Medusa, els violents encesos pel Minotaure i les Harpies reprimint els fraudulents. Finalment, en el darrer acte els dos personatges baixaran fins al darrer cercle on els esperarà el Mascle Cabró. 

 

L’espectacle central de l’Aquelarre començarà amb la cercavila inicial a càrrec del Ball de Diables de Cervera Carranquers, que acompanyaran el Ball de Diables de Vilaseca. A la 01.15 i a les 3.15 hores el protagonisme serà per al Ball de Diables de la Ràpita del Penedès.

 

L’AQUELARRET

 

L’organització potencia l’Aquelarret en aquesta edició perquè continua creixent i consolidant-se cada any adreçant-se als infants i esdevé un dels reclams del cap de setmana d’Aquelarre. La cercavila infantil forma part dels actes oficials des del 1998 i enguany estrenarà un nou taller de cuques per perquè els infants més grans preparin unes disfresses més elaborades. Els tallers de disfresses, xanques, percussió i de gegantons continuaran com fins ara amb la previsió de reunir prop d’un centenar de nens i nenes del 21 al 25 d’agost. 

 

L’altra novetat important serà el canvi d’ubicació de l’espectacle final de la cercavila que es traslladarà a la plaça Magdalena de Montclar per donar resposta a l’augment de públic. La cercavila comptarà amb la participació de la Colla Infantil Ball de Diables de Cervera Carranquers i la Tarasca de Cervera i també amb el Ball de Diables Infantil de la Ràpita i el Ferafoc Petit de Sant Quintí de Mediona com a grups convidats. La festa final inclourà els balls de lluïment a la plaça Magdalena de Montclar per afavorir un major seguiment per part del públic, els lluïments de foc, l’aparició del Cabronet i l’escumada, molt esperada per a tota la canalla, en què es remullen i es fan passar la calor.  

 

TROBADA DE BÈSTIES INICIAL

 

L’Aquelarre donarà el tret de sortida el divendres 25 d’agost amb la tradicional Trobada de bèsties de foc, que aquest any tindrà com a figures convidades el Drac de Bellveí, el Cargol de Solivella, el Drac d’Olivella i el Voliak d’Oliana. Estaran acompanyades pel bestiari propi de Cervera La Carranco Bilandó i la Tarasca de Cervera. El bestiari es plantarà a la plaça Universitat a les 7 de la tarda. I a les 11 començarà la cercavila que anirà fins a la plaça Major. 

 

FIRA DEL GRAN BOC

 

La Fira del Gran Boc esdevé un dels altres atractius del cap de setmana d’Aquelarre a Cervera. El certamen canvia l’emplaçament d’algunes parades en aquesta edició a conseqüència de les obres que s’executen a la Universitat de Cervera aquest estiu. Les parades d’esoterisme mantenen el seu espai al pati del recinte universitari, de la mateixa manera que els tallers i les conferències, en què intervindran personatges de referència de l’esoterisme a Catalunya com Sebastià d’Arbó. L’organització ha volgut respectar l’espai de la universitat, referent des de l’inici de la Fira del Gran Boc, per a aquestes activitats que compten amb un arrelament molt important.

 

La fira traslladarà la quarantena de parades d’artesania al Passeig Balmes, davant de la Biblioteca, a l’antiga plaça Pius XII on hi haurà actuacions de música i animació infantil. El certamen estarà obert durant tot el cap de setmana. Dissabte ho farà de 10.00 a 14.00 hores i de 17 a 02.00 hores i diumenge, de 17 a 22.00 hores. Les parades gastronòmiques se situaran a la plaça Universitat i a la Rambla Lluís Santpere amb una vintena de food trucks. 

 

LA SALSETA DEL POBLE SEC, CAP DEL CARTELL MUSICAL

 

La música i els concerts en diferents espais de Cervera també jugaran un paper destacat a l’oferta de l’Aquelarre 2023. La Salseta del Poble Sec recupera les actuacions mítiques a Cervera i serà el cap de cartell musical de la festa aquest 2023. El grup barceloní tornarà a la capital de la Segarra després de set anys d’absència. Ho farà a la plaça Major a les 00.30 hores el dissabte d’Aquelarre.

 

 

que dia cuando es aquellarre cervera cercavila concert fira del gran boc correfoc
Programa Aquelarre de Cervera
que dia cuando es aquellarre cervera cercavila concert fira del gran boc correfoc
Programa Aquelarre de Cervera
que dia cuando es aquellarre cervera cercavila concert fira del gran boc correfoc
Programa Aquelarre de Cervera
que dia cuando es aquellarre cervera cercavila concert fira del gran boc correfoc
Programa Aquelarre de Cervera

Otras fiestas en Cervera

La Pasión de Cervera

 

Durante el tiempo de Cuaresma. Esta representación teatral de Cristo se escenifica en Cervera desde el siglo XV. Ha sido declarada Patrimonio Cultural Inmaterial de Cataluña y Andorra. Se escenifica en el Gran Teatro de la Pasión y participan más de 300 actores.

 

Feria del Pan y del Cereal en Cervera

 

Se celebra durante el mes de mayo. Feria de origen agrícola que con la evolución y transformación que ha sufrido este sector se ha convertido en una feria multisectorial exponente de la realidad económica y comercial de la ciudad.

 

Festival Nomad en Cervera

 

Nomad es un evento que fusiona diferentes disciplinas culturales en un solo espacio al aire libre y para todo-uno: diseño, gastronomía, moda, decoración, música, teatro, pelota, talleres y juegos para toda la familia. Cualquier persona de cualquier edad puede disfrutar.

 

Festa de Sant Magí en Cervera

 

19 de agosto. La fiesta de Sant Magí es un acontecimiento que reúne a toda la gente de Cervera alrededor de un barrio. Esta fiesta consiste en el reparto del agua milagrosa del Santuario de Sant Magí de la Brufaganya con mulas y caballos cargados de argadells adornados con boj.

 

El Aquelarre de Cervera

 

Último sábado de agosto. La fiesta del fuego, de las brujas, los diablos, correfocs, espectáculos, música, magia y esoterismo. Gran desenfreno por toda la ciudad centrada en el callejón de las Brujas, el casco antiguo y el centro histórico de la ciudad.

 

ISAGPGE ( SEMANA CULTURAL)

 

Semana anterior al cuarto domingo de septiembre. Semana cultural introductoria a la fiesta mayor del Santo Cristo. Se realizan gran cantidad de actividades lúdicas y culturales, tanto para adultos como para niños, siguiendo un temática concreta.

 

Festa Major de Cervera

 

Cuarto fin de semana de septiembre. Fiesta grande de Cervera durante la que las calles se llenan de gente y la ciudad revive su máximo esplendor. De los actos festivos destacan el tradicional encuentro y pasacalles de gigantes del sábado por la tarde y el concurso de sardanas del domingo por la mañana.

 

Festa de la Pascua a Cervera

 

Dedicado a los intérpretes catalanes y la música catalana. Es un festival de música clásica dedicado a los intérpretes catalanes y la música catalana. Esta especialidad lo hace único, singular y necesario en nuestro panorama musical. Unas jornadas de conciertos, pero también de debates, talleres, proyecciones y actividades en torno a la música clásica catalana. Un festival con representación de todos los ámbitos que pretende hacer producciones propias, también quiere servir de plataforma.

 

El festival presentará anualmente un homenaje a un compositor catalán, hará un encargo a un compositor actual, e invitará a un artista foráneo a hacer música catalana, con la voluntad de internacionalización. Con precios asequibles a todos los públicos y en espacios con buenas condiciones acústicas.

 

Un festival vinculado al turismo y la promoción económica de la zona. Una apuesta de la ciudad por la especificidad de la música y el turismo cultural.

 

Festa Major del Santíssim Misteri

 

Tienen especial interés las Completas. La fiesta mayor de invierno forma parte de la historia y la cultura de una forma muy arraigada. La solemnidad de los actos que se celebran en esta fiesta mayor marcan de manera muy especial la festividad, que combina actos religiosos con lúdicos y festivos.

 

Tienen especial interés los maitines o Completas, que interpretan la tarde del día 5 de febrero, un tradicional evento musical de carácter popular.

 

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR

Fiestas en la provincia de Lleida