SEMANA SANTA DE REUS 2022

del 10 al 17 de abril de 2022

Programa de la Semana Santa de Reus procesiones, horarios e itinerarios

Programa y Procesiones de la Semana Santa de Reus
Programa y Procesiones de la Semana Santa de Reus

Procesiones, Horarios e Itinerarios de la SEMANA SANTA DE REUS 2022

Semana Santa de Reus
Semana Santa de Reus

Parròquia de Sant Josep Obrer

Pel que fa a les celebracions, la Germandat de Sant Josep Obrer, que tenen la seva seu a la Parròquia de Sant Josep Obrer, enguany celebra els seus 25 anys, ja que fou fundada a la mateixa parròquia l’any 1997. El dia 27 de març es beneirà la restauració del grup escultòric de la Primera Caiguda, en un acte que es durà a terme a la seva parròquia.

 

Restauració del pas de la Verge de l’Amargura

Enguany també es presentarà la restauració del pas de la Verge de l’Amargura el Dimarts Sant, abans de l’inici de la processó a la parròquia de Sant Joan, i també es farà una presentació de com s’ha dut a terme aquesta restauració i recuperació el dia 7 d’abril. Al programa s'hi poden trobar els actes organitzats pel Centro Aragonés el Cachirulo i, destaca també que la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari celebra els 70 anys de la benedicció del pas de la Verge del Calvari, i es duran a terme diferents actes per commemorar aquesta efemèride.

 

Canvi de recorregut

La Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, enguany celebra els 60 anys de la benedicció del seu pas, El Petó de Judes. Una de les principals novetats d’enguany és el canvi de recorregut de la processó del Prendiment el Dimecres Sant. La Confraria dels Sants Just i Pastor i la Confraria de Sant Pere Apòstol sortiran des de la Prioral de Sant Pere, continuaran pel Fossar Vell i raval de Robuster. La Confraria de Jesús de l'Amargura sortirà de l'església de Sant Francesc d'Assís, continuarà pel carrer de Misericòrdia i raval de Robuster on es trobarà amb les Confraries dels Sants Just i Pastor, i de Sant Pere Apòstol. Continuaran el recorregut conjunt pels ravals de Robuster i de Sant Pere, plaça de la Puríssima Sang, raval del Pallol, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major, Fossar Vell, raval de Robuster i carrer Misericòrdia per acabar a la parròquia de Sant Francesc d'Assís.

 

Concurs Fotogràfic

Es reprèn el Concurs Fotogràfic, en la seva IX edició i fotògrafs tant professionals com amateurs poden presentar les seves fotografies amb temàtica relacionada amb la Setmana Santa de Reus. Finalment, com és tradicional, es continua amb l’edició de la postal de Setmana Santa a càrrec de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de la ciutat, amb la imatge, seguint l’ordre de processó, del misteri de la Llançada de l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu.

Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR

La Setmana Santa és un cicle festiu que commemora la passió i mort de Jesucrist i culmina en el Diumenge i Dilluns de Pasqua. La seva ubicació al calendari canvia cada any i oscil·la entre els mesos de març i abril, ja que la data de la Pasqua es fixa a partir de la primera lluna plena de primavera.

 

La Setmana Santa a Reus, avui, és la suma d’elements ben diversos que expliquen la seva riquesa. Professons, actes litúrgics i costums exterioritzen la religiositat que durant segles va caracteritzar majoritàriament els reusencs i que una part continua vivint en l’actualitat. Però, a més, la Setmana Santa ha generat un patrimoni material format, sobretot, per passos de professó i un patrimoni immaterial que aplega costums i actes. Tot plegat no seria possible sense el teixit associatiu en què les persones s’apleguen per tal de definir i organitzar els actes. El darrer component que s’hi afegeix és el valor identitari d'alguns dels seus actes o elements, i que s’ha fet encara més evident els darrers anys.

 

Dit d’una altra manera, si preguntéssiu els motius de les persones que se senten partícips de la Setmana Santa reusenca, veuríeu que són força diversos. Uns us parlarien de religió i creences: les Tres Gràcies, la professó del Silenci, una imatge... Altres, del costum d’anar a beneir la palma o d’anar a la professó amb un pom de flors en memòria d’algun avantpassat. Uns tercers, de la voluntat de participar activament en una confraria per tal de contribuir al seu funcionament. Uns quarts, d’aquell acte al qual assisteixen perquè el consideren un component més de la seva vida com a reusencs.