CABALGATA DE REYES DE GIRONA 2017

Horario y recorrido de la Cabalgata de Reyes de Girona

5 de enero de 2017

Horario y recorrido de la Cabalgata de Reyes de Girona
Horario y recorrido de la Cabalgata de Reyes de Girona

Horari i recorregut de la Cavalcada de Reis a GIRONA 2017

El campament dels tres Reis 

Els tres Reis arriben a Girona una estona abans de la cavalcada per instal·lar el seu campament als Jardins de la Muralla. L'objectiu de fer-ho així és doble: d'una banda, els Reis tenen l'oportunitat de conèixer millor la ciutat; d'altra, els nens i les nenes de Girona els poden veure d'una manera més directa i natural, sense l'ordre necessari que imposa la desfilada.

Campament reial als Jardins Fora Muralla de 16.30 a 17.30 h aproximadament.

 

Precavalcada A 
A partir de les 16 h

RECORREGUT:

Centre Cultural La Mercè, carrer de l’Auriga, carrer Nou del Teatre, plaça del Vi, carrer dels Ciutadans, plaça de l’Oli, carrer de la Cort Reial, carrer de l’Argenteria, pont de Sant Agustí, plaça de la Independència, carrer de Santa Clara, pont de Pedra (punt de trobada de les precavalcades al principi de la rambla). 
 

Precavalcada B - A partir de les 16 h

RECORREGUT:

Centre Cultural La Mercè, carrer de l’Auriga, carrer Nou del Teatre, plaça del Vi, carrer dels Ciutadans, plaça de l’Oli, carrer de la Cort Reial, carrer de l’Argenteria, Rambla de la Llibertat, pont de Pedra (punt de trobada de les precavalcades al principi de la rambla). 

 


Cavalcada de Reis - 18.30 h

Obren la cavalcada els heralds de Girona a cavall, juntament amb el porrer i l’àliga. Tot seguit desfilen els tres missatgers cadascun dels quals porta l’escut d’un dels reis. Darrere seu, vénen els músics que donen pas a la carrossa dels magistrats, que són els que llegeixen les cartes que els han portat els carters i els secretaris dels carrers. I, a continuació, desfilen, una darrere l’altra, les tres comitives dels reis per aquest ordre: la comitiva del rei blanc, la del rei ros i, finalment, la del rei negre.

 

RECORREGUT: 
Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient baixaran a peu des del campament reial dels Jardins Fora Muralla a les 18 h i passaran pel passeig Fora Muralla, pujada de les Pedreres, carrer del Carme, passera de l’Alferes Huarte fins al passeig del General Mendoza.

 

Un cop allà, a les 18.30 h començarà la cavalcada des del passeig del General Mendoza i passaran pel carrer d’Ultònia, carrer del Migdia, carrer de la Creu, carrer de Joan Maragall, plaça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi.

 

Aproximadament a les 20 h pregó dels Reis d’Orient a la plaça del Vi (interpretat en llengua de signes per l’Associació Gironina de Sords). Durant el pregó dels Reis a la plaça del Vi hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Durant tot el dia 5 de gener les Muralles de Girona estaran tancades al públic, i la passera de l’Alferes Huarte estarà tancada a partir del migdia.


Compártenos en Facebook