MERCAT MEDIEVAL 2014 EN CAPDEPERA

16, 17 y 18 de Mayo de 2014

 

Mercat Medieval 2014 en Capdepera.

16, 17 y 18 de Mayo de 2014.

 

Cada tercer fin de semana de mayo se celebra en el Castell de Capdepera el Mercat Medieval, popular acontecimiento que aprovecha la presencia del castillo, para convertir el municipio en una fortaleza medieval. 

 
El pueblo se viste de medieval y se llena de luces, colores, sonidos y olores que transportan a los visitantes a la Edad Media. Los habitantes pintan escudos de madera según la representación heráldica de sus apellidos y los cuelgan en las ventanas y balcones de las casas, los niños hacen estandartes que decoran las calles y las calles por los que discurre el mercado se decoran de cintas de colores.

 
En el mercado encontramos diferentes artesanos tanto de las islas como de direfentes provincias de la península: forjadores, herreros herboristas, plateros, copistas, carpinteros, malabaristas, zapateros, magos, bordadores, bordadores, picapedreros, escultores, queseros y ceramistas, entre otros muchos. 

Durante los días del mercado los artesanos muestran su oficio a todos los visitantes que podrán adquirir gran variedad de sus productos elaborados in situ. Pero durante estos días también se puede disfrutar de conciertos, exposiciones de armas medievales, gigantes, conferencias, espectáculos circenses de humor y fuego, bufones, teatro…

 

 

PROGRAMA COMPLETO DE ACTOS DEL MERCAT MEDIEVAL 2014 EN CAPDEPERA

 

Divendres, 16

 

10h a 14h Els alumnes dels centres escolars del municipi visiten el Mercat. També el visitaran la gent gran de la residència i del Centre de dia. Participen a tallers i experimenten les tècniques artesanals, escolten antigues històries, contes oblidats i atàviques músiques i danses. Els alumnes de l’IES Capdepera faran una auca medieval per als més petits.

12h Petit cercavila. El Mercat ja és ben viu! Ja es pot sentir per tot el poble l’olor del fum, dels animals, de les herbes i l’alegria de la gent.

18h Rebuda d’autoritats a l’Ajuntament i pujada al Castell visitant les diverses paradetes i venedors del recorregut. El cercavila de bufons, malabaristes, xanquers i músics obriran pas amb l’espectacle SÍ, LA SEVA REIAL MAJESTAT!!!!, un espectacle d’una princesa capritxosa.

18.15h Cercavila des del Pla den Cosset. Espectacle infantil a càrrec dels dimonis tamborers de s’Alzinar.

19h a la capella del Castell Pregó inaugural del Mercat Medieval 2014 a càrrec de Jaume Tous, JATO. A continuació, concert de la coral s’Alzinar.

19.30h-20.30h Personatges medievals deambularan pel mercat.

20h a la plaça de l’Orient Malabars medievals per riure.

21.30h A la plaça de sa Menjua, DANZAORA. Espectacle de danses rituals amb foc.

22h-22.30h al Castell, “Sa Solera Gabellina” presenta la primera part de “Davallada medieval a l’infern”.

23.30h-24h Segona part de l’espectacle “Davallada medieval a l’infern” a càrrec de “Sa Solera Gabellina”. Cercavila amb final a la plaça del Sitjar.

 

 

Dissabte, 17

 

10.30h Cercavila de xeremies, flabiols i tamborinos a càrrec dels Xeremiers Puig de Sa Font. Sortida de la plaça de sa Menjua.

Al Castell trobareu artesans del ferro, la llana, instruments musicals populars, pintura oriental amb henna, picapedrers... i molts d’altres, a més d’exhibició i vol d’aus rapinyaires de les 11h a les 14h i de les 16h a les 21h.

Fins a les 16h tots els nins i nines fins a 14 anys que vulgueu participar a la desfilada medieval podeu apuntarvos- hi a la paradeta de MINIMON –plaça del Sitjar-. Inscripció gratuïta. Premis importants.

11.30h Cercavila d’ÉSSERS FANTÀSTICS. Personatges del bosc animat arriben al mercat per alegrar-lo amb danses i malabars.

12h a la plaça de sa Menjua Dansa del ventre de Raks al Sàhara.

12.30h Personatges medievals d’animació itineraran pel mercat fent riure o plorar els visitants.

13.30h a la plaça de l’Orient Malabars medievals: El camí de la mort.

14h a la plaça del Sitjar Dansa del ventre de Raks al Sàhara.

16.30h Desfilada medieval infantil i a la plaça del Sitjar amb música de RAPAX, música celta.

17h a la plaça de sa Menjua Dansa del ventre de Raks al Sàhara.

17.30h Cercavila amb els Saltimbanquis de Sambi. La música més alegre amb els personatges més estrafolaris sorprenen els vianants de totes les edats.

18.15h a la plaça del Sitjar Espectacle infantil a càrrec dels dimonis tamborers de s’Alzinar.

19h al Castell, trobada de Xeremiers. Tres colles medievals de Son Servera, Sóller i Petra sonaran fins a l’extenuació.

19h a les escales del pla den Cosset, LA BUFONA ONA, contacontes de 0 a 100 anys.

19h des de Pla den Cosset cap a la plaça de sa Menjua amb parada a l’Orient, Cercavila de la Banda de música de Capdepera.

20h a la plaça Orient ESPECTACLE DE MALABARS MEDIEVALS.

20h a la plaça de sa Menjua RAPAX, música celta.

21h Batucap. Sortida del Castell. 21.30h damunt la torre d’entrada del Castell LY SIETECOLORES presenta: La dansa del foc. Espectacle de dansa, faquirs, foc i contorsió.

22.30h a la plaça del Sitjar Cercavila amb els dimonis de foc de“Sa Solera Gabellina”.

24h a la plaça de sa Menjua concert celta amb BOC.

 

 

Diumenge, 18

 

10.30h Cercavila de xeremies, flabiols i tamborinos a càrrec dels Xeremiers Puig de Sa Font. Sortida de la plaça de sa Menjua cap al Castell.

Al Castell trobareu artesans del ferro, la llana, instruments musicals populars, pintura oriental amb henna, picapedrers... i molts d’altres, a més d’exhibició i vol d’aus rapinyaires de les 11h a les 14h i de les 16h a les 21h.

11.30h Cercavila de BÀRBARS a càrrec dels Saltimbanquis de Sambi. Xanquers i els personatges més bàrbars ens despertaran a cop de maça mentre els músics de RAPAX ambienten el mercat medieval.

11.30h al Castell Dansa del ventre de Raks al Sàhara.

12.30h Personatges medievals itineraran pel mercat per sorprendre els visitants.

13h a la plaça de sa Menjua Dansa del ventre de Raks al Sàhara.

13.30h Del Castell cap a la plaça de l’Orient, LES BAILAFINAS DEL VIENTRE, a càrrec dels Saltimbanquis de Sambi. Cercavila-paròdia de ball oriental.

17h a la plaça de sa Menjua Dansa del ventre de Raks al Sàhara.

17h RAPAX. Cercavila musical des del Castell.

17.30h Cercavila L’OBSCUR MEDIEVAL, de Saltimbanquis de Sambi. Personatges obscurs i marginals surten de la foscor per cercar la por a les mirades dels visitants. Terror i humor assegurat.

18.30h Personatges medievals itineraran pel Castell per sorprendre els visitants.

19h Del castell cap a l’església. Cercavila Banda de música de Capdepera.

19h a la plaça de l’Orient EL CUERPO Y LAMENTÉ, a càrrec d’Ozi Kpwedo. Espectacle còmic de faquirisme.

20h a l’església, cloenda del mercat amb el Concert medieval i dansa a càrrec de la Coral Gabellina i Estudi de Dansa Stylo.

20.15h Cercavila des del Castell amb les ÀNIMES, a càrrec dels Saltimbanquis de Sambi. Foc i Fum per acomiadar el mercat.

21h Batucada grallera. Sortida de l’església cap a la plaça del Sitjar

 

 

Per als visitants s’habilitaran tres aparcaments principals:

 

Al polígon industrial

Pasada la corba de can Roncero -àrea de servei- (circumval·lació en direcció a Cala Rajada).

Al poliesportiu es Figueral.